Ιαπωνική εταιρία θα φτιάξει... πεφταστέρια!

Ιαπωνική εταιρία θα φτιάξει... πεφταστέρια!

UPD 13:34 Δημιουργία 20/07/18, 13:30

Την πρώτη τεχνητή βροχή διαττόντων υποστηρίζει πως μπορεί να δημιουργήσει μία ιαπωνική εταιρεία, κάνοντας λόγο για πεφταστέρια όποτε τους ζητηθεί!

Ειδικότερα, η εταιρεία ALE με έδρα το Τόκιο αναπτύσσει δύο μικρο-δορυφόρους, οι οποίοι μόλις τεθούν σε τροχιά, θα μπορούν να εκτοξεύσουν μικρές μπάλες.

Αυτές θα διαλύονται καθώς θα εισέρχονται στην ατμόσφαιρα, εκπέμποντας πολύ έντονη λάμψη την ώρα που θα έρχονται σε επαφή με τα μόρια του αέρα.

Οι δορυφόροι, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό, θα μεταφερθούν στο διάστημα το ερχόμενο έτος.

Σε καθέναν θα υπάρχουν 400 μπάλες μιας χημικής σύνθεσης που αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό. Το χρώμα τους θα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα συστατικά που θα έχουν χρησιμοποιηθεί.

Η «πρεμιέρα» του επουράνιου θεάματος προγραμματίζεται για την άνοιξη το 2020, πάνω από τη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

Καθένα από τα αστέρια θα λάμπει μόνον για μερικά δευτερόλεπτα και μετά θα εξαφανίζεται τελείως πάνω από την επιφάνεια της γης, αποκλείοντας έτσι οποιονδήποτε κίνδυνο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η εταιρεία υπολογίζει σε περίπου 20 εκατ. δολάρια το κόστος της ανάπτυξης, της εκτόξευσης και της λειτουργίας των δύο δορυφόρων.

Αν σου άρεσε κάνε