Στο μουσείο του Λονδίνου ένα... βουνό λίπους!

Στο μουσείο του Λονδίνου ένα... βουνό λίπους!

UPD 13:16 Δημιουργία 21/08/18, 14:50

Ένα «βουνό» λίπους, περιττωμάτων και άλλων... υλικών, έχει προσθέσει στα εκθέματά του το Μουσείο του Λονδίνου.

Τον Σεπτέμβριο του 1917, η Thames Water, η ιδιωτική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την ύδρευση και διαχείριση των απορριμμάτων στη βρετανική πρωτεύουσα, ανακάλυψε ένα τερατώδες βουνό λίπους που μπλόκαρε το δίκτυο υπονόμων στο Whitechapel. Αυτή ησυμπαγής μάζα είχε μήκος 250 μέτρων και βάρος όσο δύο αεροσκάφη Airbus και μάλιστα πήρε στα αρμόδια συνεργεία έναν μήνα για να το κατατμήσουν.

Το Μουσείο του Λονδίνου, που διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο για θέματα άστεως, αποφάσισε να εκθέσει κάποια κομμάτια, για να τιμήσει την ιστορική ανακάλυψη. Με ενθουσιασμό, βάφτισαν «Fatberg» (Βουνό λίπους) τα δύο κομμάτια που εξέθεσαν, το μεγαλύτερο των οποίων έχει μέγεθος κουτιού παπουτσιών. Τα εξέθεσαν, με δωρεάν πρόσβαση, από τον Φεβρουάριο έως τον περασμένο Ιούλιο.

«Τα δείγματα του βουνού λίπους του Whitechapel έχουν αποδειχθεί πολύ δυνατά μουσειακά εκθέματα, προκαλώντας ισχυρά συναισθήματα σαγήνης και αηδίας στους επισκέπτες μας, ενώ, ταυτόχρονα, τους ενθαρρύνουν να στοχαστούν τη σοβαρή πρόκληση που αντιμετωπίζει η πόλη» τόνισε, στον «Γκάρντιαν» η Βάικι Σπαρκς, επιμελήτρια της κοινωνικής και εργασιακής ιστορίας στο Μουσείο του Λονδίνου.

Αν σου άρεσε κάνε