Έκθεση - «ύμνος στη θηλυκότητα» της Bulgari στο Κρεμλίνο

Έκθεση - «ύμνος στη θηλυκότητα» της Bulgari στο Κρεμλίνο

UPD 16:23 Δημιουργία 12/09/18, 16:20

Μία έκθεση - «ύμνος στη θηλυκότητα», με σπάνια κοσμήματα του διάσημου ιταλικού οίκου BVLGARI, φιλοξενείται για πρώτη φορά στη Ρωσία, στα μουσεία του Κρεμλίνου στη Μόσχα, σκιαγραφώντας δύο αιώνες ιστορίας του οίκου χρυσοχοΐας (όμιλος LVMH).

Περισσότερα από 400 μοναδικά κομμάτια από τη Συλλογή Πολιτιστικής Κληρονομιάς του οίκου, καθώς και κοσμήματα ιδιωτικών συλλογών από όλο τον κόσμο, παρουσιάζονται σε δύο εκθεσιακούς χώρους των μουσείων του Κρεμλίνου.

Μεταξύ άλλων, εκτίθενται τα πρώτα ασημένια αντικείμενα που δημιούργησε περί το 1870 ο ιδρυτής της τότε οικογενειακής επιχείρησης Sotirio Bulgari, πολυτελή κομμάτια των δεκαετιών 1950 και 1960, αλλά και πιο πρόσφατα έργα.

Η ιστορία του brand συνδέεται στενά με γυναίκες όπως οι Άννα Μανιάνι, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, 'Οντρεϊ Χέπμπορν, 'Ινγκριντ Μπέργκμαν, Τζίνα Λολομπριτζίτα, Μόνικα Βίτι και Σοφία Λόρεν.

Μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου 2019, όταν και πέφτει η «αυλαία» της έκθεσης, το κοινό θα μπορεί να θαυμάσει τη συλλογή της ηθοποιού Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τα κοσμήματα της Ρουμάνας ηθοποιού Άννα Μανιάνι, μούσας του Ρομπέρτο Ροσελίνι και του Πιέρ-Πάολο Παζολίνι.

Όσο για τα εισιτήρια, κοστίζουν 500 ρούβλια (περίπου 6,22 ευρώ).

Αν σου άρεσε κάνε