Σε ποιες χώρες αφήνουν οι τουρίστες περισσότερα χρήματα

Σε ποιες χώρες αφήνουν οι τουρίστες περισσότερα χρήματα

UPD 14:43 Δημιουργία 16/10/18, 14:40

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν για το 2017 ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός βάσει των χρημάτων που ξοδεύουν οι αλλοδαποί επισκέπτες, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Βάσει των στοιχείων, τα οποία επεξεργάστηκε ο ιστότοπος howmuch.net, οι ξένοι τουρίστες ξόδεψαν το 2017 περίπου 211 δισ. δολάρια (182,2 δισ. ευρώ) στις ΗΠΑ, για τις μεταφορές, τα αγαθά και τις υπηρεσίες που απήλαυσαν κατά τις διακοπές τους.

Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού αφορούν τα ποσά που δαπανώνται από εισερχόμενους τουρίστες, χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τον εγχώριο τουρισμό, καταδεικνύοντας τις χώρες που εξαρτώνται περισσότερο από τις διεθνείς αφίξεις.

Κατά τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, τα οποία επικαλείται το howmuch.net, στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης εσόδων από εισερχόμενο τουρισμό βρίσκεται η Ισπανία (68 δισ. δολ ή 57 δισ. ευρώ).

Ακολουθεί η Γαλλία (61 δισ. δολ. ή 52,3 δισ. ευρώ), ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν η Ταϊλάνδη (57 δισ. δολ. ή δισ. ευρώ) και το Ηνωμένο Βασίλειο (51 δισ. δολ. ή δισ. ευρώ).

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται ακόμη η Ιταλία, η Αυστραλία, η Γερμανία, η ειδική διοικητική περιοχή Μακάου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και η Ιαπωνία.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, κατά τα ίδια στοιχεία, οι ξένοι τουρίστες ξόδεψαν κατά τις διακοπές τους το 2017 περίπου 17 δισ. δολ. (14,7 δισ. ευρώ).

Αν σου άρεσε κάνε