Balenciaga: Κατηγορείται για αντιγραφή αποσμητικών αυτοκινήτου

Balenciaga: Κατηγορείται για αντιγραφή αποσμητικών αυτοκινήτου

UPD 13:16 Δημιουργία 24/10/18, 14:31

Πήγαινε ξανά γυρεύοντας ο πολυτελής οίκος μόδας Balenciaga.

Αφού ενεπλάκη σε δικαστικές διαμάχες με μια εταιρεία σουβενίρ της Νέας Υόρκης για τσάντες με έντονα σχέδια, τώρα διώκεται νομικά για μία άλλη υπόθεση παράνομης ιδιοποίησης προϊόντων.

Σύμφωνα με το TMZ, η Car-Freshner Corporation - η οποία κατέχει τα δικαιώματα για τα αποσμητικά χώρου "Little Trees" - κατηγόρησε το brand ότι αντιγράφει το σήμα κατατεθέν σχέδιό της, το οποίο είναι ένα αποσμητικό χώρου σε σχήμα μικρού δέντρου.

«Είναι αρκετά δύσκολο να αρνηθεί κανείς την αντιγραφή: Τα δερμάτινα μπρελόκ του Balenciaga είναι σχεδόν πανομοιότυπα με τα αποσμητικά χώρου Little Trees (τα οποία είναι αυτά που κρεμιούνται στον καθρέφτη οπισθοπορείας). Ακόμη και τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι ίδια», αναφέρεται σε δημοσίευμα του dazeddigital.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ο λόγος που προβάλλει η Car-Freshner Corporation, ο οποίος είναι αρκετά ασυνήθιστος: Ισχυρίζεται ότι οι ανυποψίαστοι πελάτες ενδέχεται να μπερδέψουν τα δύο εμπορικά σήματα. Θα μπορούσε κάποιος να μπερδέψει τα προϊόντα τους;, Στις ΗΠΑ το δέντρο - αρωματικό κοστίζει 3 δολάρια - και η κλειδοθήκη 275 δολάρια!

Ωστόσο αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι, σύμφωνα με την μάρκα αποσμητικών χώρου, ο Balenciaga δεν ζήτησε ποτέ άδεια να αρχίσει να πουλά τα αντίγραφα στο κατάστημα στη Νέα Υόρκη από τον περασμένο μήνα. Αρκετές εταιρείες (Buffalo Wild Wings, Kia Motors και Capital One) έχουν πάρει άδεια για τα Little Trees, από τότε που η εταιρεία κατοχύρωσε το σήμα, το 1952.

Αν σου άρεσε κάνε