ΗΠΑ: Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής, ιδιοκτήτης οίκου ανοχής και η selfie μιας μαϊμούς

ΗΠΑ: Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής, ιδιοκτήτης οίκου ανοχής και η selfie μιας μαϊμούς

UPD 16:57 Δημιουργία 18/12/18, 16:46

Αφιέρωμα έκανε το Reuters στις πιο περίεργες ιστορίες που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των Αμερικανών το 2018, ανάμεσά τους ο Ντένις Χοφ, ο οποίος εξελέγη βουλευτής της Νεβάδα, αν και ήταν ιδιοκτήτης οίκων ανοχής, αλλά και μια απόφαση δικαστηρίου για τα πνευματικά δικαιώματα της selfies που τράβηξε μια μαϊμού.

Ένας ιδιοκτήτης οίκων ανοχής, αν και έχασε τη ζωή του τον Οκτώβριο, εξελέγη τον Νοέμβριο βουλευτής στο τοπικό κοινοβούλιο της Νεβάδα. Ο Ντένις Χοφ, ο οποίος είχε τη στήριξη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και των χριστιανών ευαγγελικών, επικράτησε επί της Δημοκρατικής υποψήφιας της εκπαιδευτικού Λίζια Ρομάνοφ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 68%.

Ο Χοφ ήταν ιδιοκτήτης ενός κλαμπ στριπτίζ, οίκων ανοχής, εστιατορίων και βενζινάδικων. Συνήθιζε επίσης να αποκαλεί τον εαυτό του «ο Τραμπ του Πάρχαμπ», από την πόλη όπου ζούσε, στη Νεβάδα. Ο εκλογικός νόμος της Νεβάδα επιτρέπει να διατηρηθεί η υποψηφιότητα κάποιου ακόμη και μετά τον θάνατό του, με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα να ορίζει τον αντικαταστάτη του μετά τις εκλογές.

Μία από τις πιο παράξενες ιστορίες με πρωταγωνιστές ζώα, όπως περιγράφει το Reuters, εκτυλίχθηκε τον Αύγουστο, όταν ένα σμήνος μελισσών «πάγωσε» κάθε δραστηριότητα στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης. Με τη χρήση μίας συσκευής που έμοιαζε με ηλεκτρική σκούπα, οι αρχές μετέφεραν τις μέλισσες από το κέντρο του Μανχάταν σε κάποιο πάρκο.

Τον Απρίλιο, δικαστήριο στην Καλιφόρνια απεφάνθη πως τα ζώα δεν μπορούν να διεκδικήσουν… πνευματικά δικαιώματα, σε μια υπόθεση με πρωταγωνίστρια μία μαϊμού, η οποία τράβηξε μια selfie, χρησιμοποιώντας την κάμερα ενός φωτογράφου. Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή που κατέθεσε, εκ μέρους της μαϊμούς, οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων.

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν η οργάνωση «Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων» (PETA) είχε προσφύγει στα δικαστήρια, στρεφόμενη εναντίον του Βρετανού φωτογράφου Ντέιβιντ Σλέιτερ, ο οποίος είχε δημοσιεύσει την επίμαχη φωτογραφία σε βιβλίο για την άγρια φύση. Η μαϊμού που ακούει στο όνομα Ναρούτο και η οποία φιλοξενείται σε δρυμό της Ινδονησίας, τράβηξε τη φωτογραφία -αλλά και πολλές άλλες- το 2011 χρησιμοποιώντας μια κάμερα που είχε αφήσει αφύλακτη ο Σλέιτερ.

Σε μια άλλη παράξενη ιστορία, τον Ιανουάριο στο Νιου Χαμσάιρ, ένας άνδρας δάγκωσε έναν αστυνομικό σκύλο, η ομάδα του οποίου ερευνούσε συμβάν με πυροβολισμούς. Σε ό,τι αφορά το Τέξας, τον Οκτώβριο το δημοτικό συμβούλιο του Χιούστον τάχθηκε κατά του ενδεχομένου να γίνει η πρώτη πόλη στις ΗΠΑ που θα φιλοξενούσε έναν οίκο ανοχής με ρομπότ- κούκλες του σεξ.

Στις περίεργες ιστορίες συγκαταλέγεται και μία πρόταση γάμου προ ολίγων ημερών, στο κέντρο του Μανχάταν. Ο ενθουσιασμός ενός ζευγαριού Βρετανών μετά το «ναι» οδήγησε σε μία άγαρμπη κίνηση που έστειλε το μονόπετρο δακτυλίδι … μέσα σε μία σχάρα του μετρό. Τελικώς, μετά από αναζήτηση των αρχών, εντοπίστηκαν τόσο το δακτυλίδι, όσο και το ζευγάρι που είχε στο μεταξύ επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν σου άρεσε κάνε