Οι 10 πιο δημοφιλείς προορισμοί για το 2018

Οι 10 πιο δημοφιλείς προορισμοί για το 2018

UPD 16:51 Δημιουργία 31/12/18, 16:21

Δημοσιεύθηκε για δέκατη χρονιά η έρευνα της Mastercard με τους κορυφαίους προορισμούς για το 2018, βάση των στοιχείων επισκεψιμότητας. Ανάμεσα σε 162 τουριστικούς προορισμούς, τα σκήπτρα κράτησε η Ασία, αφήνοντας πίσω πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι και η Νέα Υόρκη.

Για την ακρίβεια, η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης κατάφερε να αφήσει πίσω της δημοφιλείς ευρωπαϊκές μητροπόλεις, όπως το Λονδίνο και το Παρίσι, και να βρεθεί στην κορυφή των προτιμήσεων του ταξιδιωτικού κοινού. Μιλώντας με αριθμούς οι τουρίστες που επέλεξαν τη Μπανγκόκ το 2018 άγγιξαν τα 20 εκατομμύρια!

Το Τόκιο, που αναδείχθηκε η καλύτερη πόλη παγκοσμίως, σύμφωνα με τα βραβεία κοινού του Conde Nast Traveler, το 2018 εκτός του ότι λάνσαρε ένα από τα ταχύτερα τρένα παγκοσμίως, η εστιατορική σκηνή της συγκέντρωσε και τα περισσότερα αστέρια Michelin διεθνώς. Δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί την επισκέφτηκαν περίπου 12 εκατομμύρια τουρίστες.

Είναι γεγονός ότι το Ντουμπάι δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται ως τουριστικός προορισμός, ξεπερνώντας ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό. Σπάζοντας το ίδιο το ρεκόρ του ψηλότερου κτηρίου αλλά και δοκιμάζοντας επιτυχώς το πρώτο «ιπτάμενο» ταξί, οι προσπάθειές του φαίνεται να αποδίδουν προσελκύοντας περίπου 16 εκατομμύρια τουρίστες, οι οποίοι, μάλιστα, ξόδευαν το ποσό των 475 ευρώ ανά ημέρα.

Την ίδια στιγμή, παρόλη την πολιτική αστάθεια που σημειώθηκε στην Τουρκία, περίπου 11 εκατομμύρια τουριστών δεν δίστασαν να επιλέξουν την Κωνσταντινούπολη, ως τον ταξιδιωτικό τους προορισμό. Η πόλη- ιστορικό σταυροδρόμι πολιτισμού συνεχίζει να προσελκύει επισκέπτες με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της που φέρει εμφανείς επιρροές από τις δύο κορυφαίες αυτοκρατορίες που την κατέκτησαν. Μάλιστα, πρόκειται για την πόλη που αναμένεται το 2019 να σημειώσει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, με μια τουριστική αύξηση της τάξης του 19,7%.

Οι πόλεις που προτίμησε το κοινό το 2018:

  1. Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
  2. Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία
  3. Παρίσι, Γαλλία
  4. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  5. Σιγκαπούρη, Νοτιοανατολική Ασία
  6. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
  7. Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία
  8. Τόκιο, Ιαπωνία
  9. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
  10. Σεούλ, Νότια Κορέα
Αν σου άρεσε κάνε