Γνωρίζατε ότι σήμερα είναι η Pancake Day;

Γνωρίζατε ότι σήμερα είναι η Pancake Day;

UPD 14:04 Δημιουργία 05/03/19, 13:47

Την «Ημέρα της Τηγανίτας» (Pancake Day) γιορτάζουν σήμερα, 5 Μαρτίου, οι Βρετανοί.

Είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί κανείς να φάει ό, τι θέλει πριν ξεκινήσει το 40ήμερο της νηστείας για το Πάσχα.

Η προτίμησή τους για τηγανίτες για τη συγκεκριμένη ημέρα, προέρχεται από το γεγονός ότι είναι πλούσιες σε βιταμίνες εξαιτίας των αυγών, του γάλακτος και του αλευριού, συστατικά που θα τους λείψουν τις επόμενες 40 μέρες.

Μία άλλη εκδοχή με ειδωλολατρικές ρίζες είναι πως οι ζεστές και στρογγυλές Pancakes συμβολίζουν τέσσερα σημαντικά στοιχεία:

Αυγά Δημιουργία
Αλεύρι ~ Το προσωπικό της ζωής
Αλάτι ~ Υγιεινή
Γάλα ~ Καθαρότητα

Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι pancake κούρσες αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των εορτασμών της Pancake Day. Πλήθος κόσμου φορά κάτι φανταχτερό και ανταγωνίζεται για το ποιος θα φτάσει πρώτος στη γραμμή του τερματισμού χωρίς να ρίξει την τηγανίτα έξω από το τηγάνι.

Ο πιο διάσημος αγώνας τηγανίσματος πραγματοποιείται στο Olney, στο Buckinghamshire. Στη συγκεκριμένη...κούρσα λαμβάνουν μέρος νοικοκυρές της περιοχής φορώντας ποδιά.

Σε μία κομητεία της Αγγλίας, μάλιστα, η Pancake Day μοιάζει περισσότερο με «Τrick or Treat», καθώς τα παιδιά κυκλοφορούν από σπίτι σε σπίτι ζητώντας μία τηγανίτα. Αντ΄αυτού συνήθως παίρνουν γλυκά και πορτοκάλια, το τοπικό φρούτο της Lancashire.

Αν σου άρεσε κάνε