Θέμα ωρών το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία στη Βουλή

Θέμα ωρών το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία στη Βουλή

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 20:45 Δημιουργία 26/03/19, 20:39

Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας στη Βουλή από την κυβέρνηση, με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρουν από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος πως το σχετικό σχέδιο θα πάει στο Κοινοβούλιο αργά το βράδυ της Τρίτης ή το πρωί της Τετάρτης.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν πρόκειται για μονομερή ενέργεια της κυβέρνησης – όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα το πρωί της Τρίτης κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου – ή αν επήλθε συμφωνία με τους θεσμούς.

Ορισμένες κυβερνητικές πλευρές, αφήνουν να εννοηθεί ότι επήλθε συμφωνία κάτι όμως εξαιρετικά δύσκολο καθώς οι θεσμοί είχαν διαφωνίες με την φιλοσοφία του πλαισίου και όχι τόσο με αριθμούς.

Ως εκ τούτου, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι τακτικής και πιέσεων εκατέρωθεν.

Άλλωστε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, είχε δηλώσει νωρίτερα πως είναι άλλο πράγμα η κατάθεση της τροπολογία και άλλο η υπερψήφισή της καθώς μεσολαβεί αρκετός χρόνος. Ετσι, φαίνεται πως η κυβέρνηση ευελπιστεί να πιέσει προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης για την κάλυψη των αποστάσεων που χωρίζουν τις δύο πλευρές.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα απέβη άκαρπο το EuroWorking Group σχετικά με το θέμα, καθώς η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε χωρίς να έχει σημειωθεί πρόοδος, αναφορικά με την προστασία πρώτης κατοικίας και το πλαίσιο που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη.

Το Eurogroup συνεδριάζει στις 5 Απριλίου ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, την 1η Απριλίου, θα έρθουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των Θεσμών.

Αν σου άρεσε κάνε