Αρνητικά σινιάλα από Βρυξέλλες για τη δόση

Αρνητικά σινιάλα από Βρυξέλλες για τη δόση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:50 Δημιουργία 28/03/19, 16:09

Αρνητικά σινιάλα εκπέμπονται από τις Βρυξέλλες για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Αθήνα, λίγο πριν το ορόσημο της 5ης Απριλίου.

Ειδικότερα, ευρωπαϊκές πηγές διαρρέουν στο BBG ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα και πως μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, έτσι ώστε το Eurogroup να εγκρίνει την απελευθέρωση του παραπάνω ποσού.

«Η Ελλάδα δεν έχει υλοποιήσει ακόμα τα συμφωνηθέντα», δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ στο BBG, δείχνοντας πως λιγοστεύει ο χρόνος για την Αθήνα πριν από το κρίσιμο Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας (5η Απριλίου).

«Εναπόκειται στους θεσμούς να πουν εάν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αυτό. Αλλά υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος», σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος εν όψει της συνεδρίασης της επόμενης Παρασκευής.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει εάν δεν καταστεί δυνατή η εκταμίευση σε αυτό το Eurogroup, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης είπε πως η απόφαση θα ληφθεί όποτε εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις, στην αντίστοιχη συνεδρίαση.

Δεδομένου ότι για τον Ιούνιο είναι προγραμματισμένη η εκταμίευση της επόμενης δόσης από την επιστροφή των κερδών των Κεντρικών Τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι, αν δεν έχει ληφθεί απόφαση μέχρι τότε, θα μπορούσαν να συνδυαστούν οι δύο δόσεις, ωστόσο, εκτίμησε ότι αυτό «δεν το κάνει πιο εύκολο», καθώς θα υπάρχουν νέες προϋποθέσεις.

Αν σου άρεσε κάνε