Νέο ορόσημο, δυσφορία και «μπηχτές» από θεσμούς για το διορισμό Γραμματέων

Νέο ορόσημο, δυσφορία και «μπηχτές» από θεσμούς για το διορισμό Γραμματέων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:43 Δημιουργία 03/04/19, 14:38

Άλλο ορόσημο για την τοποθέτηση νεών Γραμματέων στο Δημόσιο με μη πολιτικά κριτήρια θέτει τώρα η Κομισιόν, δηλώνοντας ιδιαίτερη δυσφορία για την καθυστέρηση, που σημειώνεται σε ένα από τα πιο ακανθώδη «μέτωπα» των μεταρρυθμίσεων.

Το νέο ορόσημο, που είναι το τέλος του 2019, σημειώνεται στην έκθεση της ΕΕ, στην οποία μεταξύ άλλων καταγράφεται η θετική εισήγηση για την εκταμίευση της δόσης του 1 δις. ευρώ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική έκθεση, η κυβέρνηση υπέβαλε επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των προσλήψεων Διοικητικών Γραμματέων έως το τέλος του 2019. Επίσης, συμφώνησαν με την Κομισιόν τις λεπτομέρειες της ανεξάρτητης αξιολόγησης των κύκλων διορισμών Διοικητικών Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών προς ολοκλήρωση έως τον Ιούνιο του 2019, με μέτρα παρακολούθησης που θα εγκριθούν έως τον Σεπτέμβριο του 2019.

Αξιοπρόσεχτη είναι δε η «αιχμή» της Επιτροπής, που τονίζει ότι έως σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί κανένας νέος Γραμματέας. Ωστόσο, έχουν ολοκληρωθεί οι διορισμοί 90 νέων Γενικών Διευθυντών.

Επίσης, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για τα εξής:

-για έναν ειδικό χάρτη πορείας σχετικά με τον εξορθολογισμό των επαγγελματικών προσόντων ("κλάδος")

-να επικαιροποιήσουν τη βάση δεδομένων απογραφής ("απογραφή") για να υποβάλουν επίσης εκθέσεις για τις ροές μόνιμου προσωπικού νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου και να εισαγάγουν μια κατηγορία έκτακτου προσωπικού νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου αμειβόμενου από το ΕΣΠΑ/άλλες πηγές

-να δρομολογήσουν τις πρώτες προσκλήσεις υποβολής υποψηφιοτήτων για τους προϊσταμένους τμημάτων έως τα τέλη Μαρτίου 2019. Στο πλαίσιο συμπληρωματικού μέτρου, οι αρχές ολοκλήρωσαν τις ακόλουθες δράσεις: όσον αφορά την κωδικοποίηση της νομοθεσίας, εκδόθηκε η απόφαση έγκρισης του διαγωνισμού για την "ψηφιακή πύλη" (5 Μαρτίου 2019).

Αν σου άρεσε κάνε