Επίδομα έως 1.150 ευρώ για «εγκλωβισμένους» εργαζομένους

Επίδομα έως 1.150 ευρώ για «εγκλωβισμένους» εργαζομένους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:07 Δημιουργία 03/04/19, 16:59

Πρόγραμμα για έκτακτη επιδότηση μέσω βοηθήματος σε «εγκλωβισμένους» εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα προχωρά η κυβέρνηση, με σχετική υπογραφή της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο πρώτος κύκλος της δράσης «Εξατομικευμένη υποστήριξη εργαζομένων για την προσαρμογή στις αλλαγές του οικονομικού περιβάλλοντος» αφορά εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, καθώς και εργαζόμενους που συμμετείχαν ή θα συμμετάσχουν σε τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις του Υπουργείου Εργασίας.

Το πρόγραμμα θα καλύψει αρχικά 13.400 ωφελούμενους, οι οποίοι θα λάβουν εξατομικευμένη συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση σε οριζόντιες δεξιότητες και γνώσεις, καθώς και εφάπαξ επίδομα έως 1.150 €.

Οι αιτήσεις για εγγραφή στο μητρώο ωφελουμένων μπορούν να υποβάλλονται από τις 4/4/2019 ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://epiteliki-ergasias.gov.gr/, της Ειδικής Υπηρεσίας Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΑΑ.

Η συγκεκριμένη δράση έρχεται ως συνέχεια των νομοθετικών παρεμβάσεων υπέρ των εργαζομένων, της ενίσχυσης του ελεγκτικού έργου του ΣΕΠΕ και της αύξησης των τριμερών συναντήσεων του Υπουργείου, με στόχο την προστασία του κόσμου της εργασίας.

Αν σου άρεσε κάνε