Δέσμευση Τσακαλώτου για μειωμένο αφορολόγητο το 2020

Δέσμευση Τσακαλώτου για μειωμένο αφορολόγητο το 2020

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:47 Δημιουργία 05/04/19, 14:57

Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί του αντιθέτου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύτηκε κατά τη διάρκεια του σημερινού Eurogroup στο Βουκουρέστι πως η Ελλάδα θα προχωρήσει στη μείωση του αφορολόγητου ορίου από το 2020, όπως αναφέρεται στο κείμενο συμπερασμάτων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, στο κείμενο τονίζεται ότι η κυβέρνηση «επανέλαβε τη γενική δέσμευση» να συνεχίζει να εφαρμόζει τις βασικές μεταρρυθμίσεις, που υιοθετήθηκαν από το πρόγραμμα του ESM.

Σε ότι αφορά δε την προστασία της πρώτης κατοικίας σημειώνεται ότι «καλωσορίζουμε την δέσμευση των ελληνικών αρχών να εναρμονίσουν και να βελτιώσουν τους επόμενους μήνες με ολιστικό τρόπο τα σχήματα πτώχευσης και αφερεγγυότητας».

«Επιπλέον, λαμβάνουμε υπόψη τα μεσοπρόθεσμα ρίσκα και τις προκλήσεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση ενισχυμένης εποπτείας.

Στο πλαίσιο αυτό, καλωσορίζουμε το ότι οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν τη γενική δέσμευσή να συνεχίσουν την εφαρμογή όλων των βασικών μεταρρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν με το πρόγραμμα του ESM, ειδικά σε ότι αφορά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος διευρύνοντας την φορολογική βάση και άλλες φορολογικές μεταρρυθμίσεις, τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο μηδέν, την είσπραξη των φόρων και των εισφορών, τις προσλήψεις στο Δημόσιο τομέα, τις ιδιωτικοποιήσεις καθώς και την μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας» αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Αν σου άρεσε κάνε