Καινούργιες προειδοποιήσεις Ρέγκλινγκ προς την Ελλάδα

Καινούργιες προειδοποιήσεις Ρέγκλινγκ προς την Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 21:42 Δημιουργία 11/04/19, 16:46

Αυστηρά μηνύματα προς την ελληνική κυβέρνηση έστειλε για μια ακόμα φορά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας στο CNBC, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε μεν πως «τα χειρότερα για Ελλάδα πέρασαν», προσθέτοντας με νόημα πως «αυτό δεν σημαίνει πως όλα είναι τέλεια».

Ακόμα, σημείωσε πως «υπάρχουν ακόμη μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν και να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη».

Επίσης, ο κ. Ρέγκλινγκ επέμεινε στη διατήρηση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων από την πλευρά της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια

Για την πρόθεση της κυβέρνησης ώστε να προχωρήσει σε πρόωρη αποπληρωμή του δανείου προς το ΔΝΤ, ο διοικητής του ESM εμφανίστηκε θετικός, λέγοντας όμως πως αυτό θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τους άλλους δανειστές της Ελλάδας.

Ο Ρέγκλινγκ μιλώντας επίσης σήμερα στην δεξαμενή σκέψης Bruegel στην Ουάσιγκτον ανέφερε πως η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο εφόσον η χώρα παραμένει προσηλωμένη στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που συμφώνησε. Επανέλαβε επίσης ότι η Ελλάδα χάρη στα χαμηλά επιτόκια των δανείων, εξοικονομεί ετησίως περί τα 12 δισ. ευρώ, σε πληρωμές τόκων, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 7% του ελληνικού ΑΕΠ.

Αν σου άρεσε κάνε