Η Αχτσιόγλου φέρνει αλλαγές στο καθεστώς ασφάλισης των ΒΑΕ

Η Αχτσιόγλου φέρνει αλλαγές στο καθεστώς ασφάλισης των ΒΑΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:05 Δημιουργία 15/04/19, 16:01

Αλλαγές στο καθεστώς υπαγωγής των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) φέρνει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή όπως ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, η υπουργός Εργασίας μιλώντας στο Grtimes.gr. σημείωσε ότι στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις περιλαμβάνεται διάταξη η οποία επεκτείνει το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει ο εργαζόμενος να έχει ένσημα στα βαρέα και ανθυγιεινά, για να θεμελιώσει το δικαίωμα συνταξιοδότησης.

«Αυτήν τη στιγμή, προβλέπεται ότι ο εργαζόμενος θα πρέπει να έχει 1.000 ένσημα στα βαρέα και ανθυγιεινά τα τελευταία 13 χρόνια της εργασίας του. Με τη διάταξη που φέρνουμε στη Βουλή, επεκτείνουμε αυτό το χρονικό διάστημα στα τελευταία 17 χρόνια». ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου, διευκρινίζοντας ότι, με αυτήν τη χρονική επέκταση, καλύπτονται ασφαλισμένοι με μεγάλες περιόδους ανεργίας, ώστε να μπορούν σε αυτό το ευνοϊκότερο πλαίσιο να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

«Είναι μία ακόμη ρύθμιση που θεωρώ ότι θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που την περιμένουν», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.

Αν σου άρεσε κάνε