Η ΝΔ φέρνει στη Βουλή τις προσλήψεις και τους μισθούς της ΕΤΑΔ

Η ΝΔ φέρνει στη Βουλή τις προσλήψεις και τους μισθούς της ΕΤΑΔ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:22 Δημιουργία 15/04/19, 17:17

Απαντήσεις από την κυβέρνηση για το ζήτημα των προσλήψεων και των μισθολογικών απολαβών εργαζομένων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) ζητά η ΝΔ με σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τον τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος, Χρήστο Σταϊκούρα και άλλους 14 βουλευτές.

Στην ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν απαντήσεις για τις υπεράριθμες προσλήψεις προσωπικού, τις υπερβάσεις αμοιβών εκτελεστικών στελεχών και την αύξηση του μισθολογικού και επιδοματικού κόστους της εταιρείας.

Όπως αναφέρουν, ενδεικτικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα το προσωπικό της εταιρείας αυξήθηκε κατά 1/3 από τις αρχές του 2018, με το μηνιαίο μισθολογικό κόστος για 68 από τους προσληφθέντες να ανέρχεται στα 180.000 ευρώ. Οι βουλευτές ζητούν επίσης εξηγήσεις για ορισμένες απευθείας αναθέσεις έργων στις οποίες έχει προχωρήσει η ΕΤΑΔ ΑΕ μετά την αναδιοργάνωσή της.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι η ΕΤΑΔ ΑΕ αποτελεί φορέα της Γενικής Κυβέρνησης και καταχωρείται εντός της περιμέτρου του σχετικού Μητρώου της ΕΛΣΤΑΤ, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ρωτούν εάν τηρείται η κείμενη νομοθεσία δημοσιονομικής πειθαρχίας και παρακολούθησης που ισχύει για τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Αν σου άρεσε κάνε