Μετά το Πάσχα η ρύθμιση για τις 120 δόσεις στη Βουλή

Μετά το Πάσχα η ρύθμιση για τις 120 δόσεις στη Βουλή

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:50 Δημιουργία 18/04/19, 11:58

Οι πληροφορίες των προηγούμενων ημερών που έκαναν λόγο για καθυστέρηση ως προς την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη σε εφορία κι ασφαλιστικά ταμεία, επιβεβαιώθηκαν και επίσημα την Πέμπτη από την αρμόδια υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Ειδικότερα, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η ίδια ανέφερε πως «από πλευράς υπουργείου Εργασίας είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικά ταμεία και η κατάθεσή του εξαρτάται αποκλειστικά από τον προγραμματισμό της Βουλής», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι σε αυτό το νομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων στην εφορία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, η ρύθμιση πρόκειται να έχει αρκετές ομοιότητες με κάποιες από τις γενικές αρχές της ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Έτσι, από τη συγκεκριμένη ρύθμιση πρόκειται να εξαιρεθούν όσοι έχουν καταθέσεις άνω των 15.000-20.000 ευρώ ή περιουσία, κινητή και ακίνητη (πλην της πρώτης κατοικίας) και την οποία θα μπορούσαν να εκποιήσουν για να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, ενώ θα ισχύσουν και εισοδηματικά όρια τα οποία θα προσαυξάνονται ανάλογα με το ύψος της οφειλής.

Σημαντικές είναι οι ενστάσεις των πιστωτών που δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση τη θεσμοθέτηση ρύθμισης χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όπως αρχικώς σχεδίαζε η κυβέρνηση.

Όπως μάλιστα ανέφερε προ ημερών παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, στη ρύθμιση τη εφορίας θα περιλαμβάνονται περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια και θα μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι και επιχειρηματίες που δεν εντάσσονται στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Αν σου άρεσε κάνε