Στο Σαράγεβο η ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

Στο Σαράγεβο η ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:03 Δημιουργία 22/04/19, 11:59

Το Σαράγεβο θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς θα φιλοξενήσει το ετήσιο συνέδριο και το επιχειρηματικό φόρουμ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) στις 8 και 9 Μαΐου.

Περισσότεροι από 2.000 συμμετέχοντες αναμένεται να παραστούν στη συνάντηση, γεγονός που θα επιτρέψει στο Σαράγεβο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη να παρουσιαστούν στον κόσμο ως ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός που είναι φιλικός για επιχειρηματικούς σκοπούς, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Στη διάρκεια της ετήσιας συνάντησής της, η ΕΤΑΑ θα παρουσιάσει την προσφορά της για την προώθηση της ανάπτυξης επιτυχημένων και βιώσιμων επιχειρήσεων στις 38 οικονομίες στις οποίες επενδύει.

Το 2018, μόνο στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, η ΕΤΑΑ κατέγραψε ρεκόρ επενδύσεων, ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Από το 1996 η ΕΤΑΑ επένδυσε περίπου 2,3 δισ. ευρώ σε 160 έργα στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Το 2018, η ΕΤΑΑ επένδυσε 200 εκατομμύρια ευρώ στη χώρα και για το τρέχον έτος, προβλέπει σημαντικά υψηλότερο επίπεδο μέχρι 300 εκατομμύρια ευρώ. Στη στρατηγική της για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η ΕΤΑΑ αναφέρει ως βασικές προτεραιότητες την υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την υλοποίηση της ατζέντας συνδεσιμότητας.

Αν σου άρεσε κάνε