«Δείχνει» προς χαμηλότερα πλεονάσματα ο Μοσκοβισί

«Δείχνει» προς χαμηλότερα πλεονάσματα ο Μοσκοβισί

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:30 Δημιουργία 07/05/19, 16:16

Συνέχεια στα θετικά σχόλια για την Ελλάδα έδωσε την Τρίτη ο Πιερ Μοσκοβισί, με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν να «κλείνει το μάτι» προς την Αθήνα τόσο για το θέμα με τη μη μείωση του αφορολόγητου ορίου από την αρχή του 2020 όσο και για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Κατά την παρουσίαση των εαρινών προβλέψεων της Κομισιόν, ο Γάλλος αξιωματούχος ερωτηθείς σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να μην εφαρμόσει τη μείωση του αφορολόγητου και να προχωρήσει σε περαιτέρω παροχές, σημείωσε πως «δεν είναι αναγκαίο» να υπάρχει «άμεση παρέμβαση» στις αποφάσεις της κυβέρνησης και ότι πιο σημαντικό είναι οι αποφάσεις να λαμβάνονται στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.

«Μέχρι τώρα είχαμε πολλά καλά στοιχεία για την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα και η Ελλάδα προβλέπεται να τους επιτύχει το 2019 και 2020», είπε, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι σημερινές προβλέψεις δε λαμβάνουν υπόψη τους τα μέτρα που έχει συμπεριλάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα, καθώς δεν έχουν συγκεκριμενοποιηθεί.

Όπως εξήγησε, και στο παρελθόν η Ελλάδα όχι μόνο πέτυχε τους στόχους της αλλά τους ξεπέρασε και το Eurogroup δέχτηκε κάποια μέτρα που κάνουν χρήση του δημοσιονομικού περιθωρίου. Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό θα πρέπει να συζητηθεί «αργότερα» και να μη θεωρείται δεδομένο ούτε να γίνεται αντικείμενο άμεσου σχολιασμού.

Αν σου άρεσε κάνε