Παναγιωτάκης: Με κέρδη θα κλείσει το 2019 η ΔΕΗ

Παναγιωτάκης: Με κέρδη θα κλείσει το 2019 η ΔΕΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:49 Δημιουργία 08/05/19, 09:26

Προσπαθεί να καθησυχάσει τους φόβους για το μέλλον της ΔΕΗ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μανώλης Παναγιωτάκης.

«Η ΔΕΗ θα επιστρέψει στην κερδοφορία φέτος, μετά την τεράστια ζημιά του 2018», διαβεβαίωσε μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Τόνισε, δε, πως οι περυσινές ζημιές, ύψους 542 εκατ. ευρώ, ήταν κυρίως αποτέλεσμα της φορολογίας και της υποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση έχει προσλάβει την Qualco για να εισπράξει τις συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές που αγγίζουν τα 2,4 δισ. ευρώ, ενώ επιβαρύνεται και από το υψηλό κόστος παραγωγής λόγω της αύξησης των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων.

Επανέλαβε ωστόσο την δέσμευση ότι η ΔΕΗ δεν θα αυξήσει τα τιμολόγια ρεύματος.

Σχετικά με την μείωση κατά 7% του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός από το Ζάππειο, ο κ. Παναγιωτάκης διευκρίνισε πως για την ΔΕΗ δεν υπάρχει άμεση επίπτωση, αλλά έμμεσα οφέλη. Ειδικότερα, ανέφερε πως «εμείς υποδεχόμαστε το μέτρο θετικά, καθώς εκτιμούμε πως μια τέτοια ελάφρυνση των βαρών θα αυξήσει την δυνατότητα πληρωμής των καταναλωτών»

Αναφορικά με την πώληση των τριών λιγνιτικών μονάδων σε Μελίτη και Μεγαλόπολη, ο Παναγιωτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο νέος διαγωνισμός θα είναι επιτυχής. Υπενθυμίσει ότι η προθεσμία για τις δεσμευτικές προσφορές είναι η 28η Μαΐου. «Ελπίζουμε αυτή τη φορά να έχουμε σοβαρές προσφορές» κατέληξε.

«Η ΔΕΗ δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, αλλά στον ελληνικό λαό» κατέληξε. Παράλληλα, έκανε έκκληση να μείνει η ΔΕΗ έξω από το πολιτικό παιχνίδι, καθώς η καταστροφολογία πλήττει οικονομικά την εταιρεία, αναφερόμενος και στην πρόσφατη μαζική ρευστοποίηση των μετοχών της εισηγμένης στο ελληνικό Χρηματιστήριο.

Αν σου άρεσε κάνε