Τσακαλώτος: Το κοστολόγιο ΣΥΡΙΖΑ, οι Μπαχάμες και η «καβάτζα»

Τσακαλώτος: Το κοστολόγιο ΣΥΡΙΖΑ, οι Μπαχάμες και η «καβάτζα»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:41 Δημιουργία 15/05/19, 15:20

Στη «γραμμή» του πρωθυπουργού, ο οποίος άνοιξε διάπλατα τη «βεντάλια» των παροχών για το σύνολο του 2019 νωρίτερα την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής, κινήθηκε ο υπουργός Οικονομικών.

Ειδικότερα, κατά τη δική του ομιλία, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις για τις πληροφορίες περί δυσφορίας των θεσμών με τις παροχές του Αλέξη Τσίπρα, είπε χαρακτηριστικά πως εάν έπαιρνα ένα ευρώ και κάθε φορά που είχαμε αναπαραγωγή αυτής της είδησης, τότε θα μπορούσα να πάω ένα χρόνο στις Μπαχάμες».

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση δουλεύει με σχέδιο, πρόγραμμα και συμμαχίες και πρόσθεσε ότι υπάρχει και «καβάτζα» για τα μέτρα που ελήφθησαν σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

«Έχουμε κοστολόγηση τα μέτρα του 2019 είναι πάνω από ένα δισ., αλλά κερδίζουμε και 200 εκατομμύρια από τις δόσεις και τα νούμερα είναι συντηρητικά.

Έχουμε και «καβάτζα» αν δεν πάει κάτι καλά, έτσι δουλεύει αυτή η κυβέρνηση με αριθμούς, πάνω σε αριθμούς κάνουμε πολιτική, πάνω στους αριθμούς και δεν μεταμορφώνουμε τους αριθμούς για να κάνουμε την πολιτική που θέλουμε.

Ο κ. Τσακαλώτος προσθέσει ακόμη ότι η κυβέρνηση κάνει μια ισορροπημένη πολιτική δίνοντας σε πολλές ομάδες από λίγα.

«Εμείς το 2019 κάναμε μια ισορροπημένη πολιτική δεν θα τα δώσουμε ούτε όλα στους φόρους, ούτε όλα στις συντάξεις. Η δική μας πολιτική είναι κάτι για όλους δεν βάζουμε όλα τα αυγά σε ένα καλάθι. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε διαφορετικές ομάδες που έχουν υποφέρει. Έχουμε πλήρη κατανόηση ότι αυτές οι ομάδες είναι πολλές και θα συνεχίσουν να χρειάζονται βοήθεια.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα της 7ήμερης εργασίας ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε.

«Επειδή είμαι καλός άνθρωπος θα πάρω την εκδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη για επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων. Αν είναι έτσι τότε ανακοίνωσε το απόλυτο τίποτα. Αυτό ισχύει εδώ και χρόνια .

Ποιο είναι το καινούργιο σχέδιο που ανακοίνωσε; Ότι οι εταιρείες θα δουλεύουν εφτά μέρες. Ή θα πείτε ότι ο κ. Μητσοτάκης όντως θέλει την επταήμερη εργασία ή ότι ανακοίνωσε το απόλυτο τίποτα» .

Τέλος ο κ. Τσακαλώτος με αφορμή το κείμενο που υπέγραψαν 64 προσωπικότητες για το τι είναι προοδευτική πολιτική έδωσε την δική του απάντηση λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές ως αριστερά.

Εγώ δεν πιστεύω στην πρόοδο έξω από την ιστορία, έξω από την κοινωνία, έξω από τις αξίες και έξω από τις συγκρούσεις.

Δεν το πιστεύω γιατί έχει και πισωγυρίσματα η ιστορία γιατί ποτέ η πρόοδος δεν έγινε αυτόματα, με την τεχνολογία, με τους τεχνοκράτες, με τους άξιους.

Η κοινωνία πήγε μπροστά μέσα από ανθρώπους που παλεύανε με συγκρούσεις για τις αξίες τους τα πιστεύω τους.

Δεν είναι θέμα καλών και κακών ανθρώπων αλλά είναι η πρόοδος θέμα σύγκρουσης ιδεών και ιστορίας.

Δεν θα κάτσουμε πότε οι αριστεροί και οι αριστερές περιμένοντας ότι η πρόοδος θα έρθει από την εξέλιξη των παραγωγικών δυνάμεων.

Έχουμε πια ένα όνομα και μια αναγνώριση στην Ευρώπη και αυτό το όνομα το έχουμε σαν αριστερά και σαν αριστερά θα κατέβουμε σε αυτές τις εκλογές και σαν αριστερά θα νικήσουμε».

Αν σου άρεσε κάνε