Βεβαιότητα της GS για τις αντιρρήσεις της Κομισιόν επί του πλεονάσματος

Βεβαιότητα της GS για τις αντιρρήσεις της Κομισιόν επί του πλεονάσματος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:44 Δημιουργία 15/05/19, 15:39

Τη βεβαιότητα τους για το ό,το η Κομισιόν δεν πρόκειται να δεχθεί εύκολα το αίτημα της Ελλάδας για τη μείωση του στόχου επίτευξης των πρωτογενών πλεονασμάτων εκφράζουν από την Goldam Sachs, σε νέα έκθεση που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman, η Κομισιόν αναμένεται να προβλέψει ότι η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ τόσο το 2019 όσο και το 2020.

Επίσης, αναμένεται να αναφέρει ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της κυβέρνησης παραμένουν κάτω από το όριο του 15% του ΑΕΠ και ότι το «μαξιλάρι» ρευστότητας θα καλύψει τις λήξεις ομολόγων ως τα μέσα του 2021.

Η Κομισιόν αναμένεται να υπογραμμίσει τα ρίσκα για χειρότερες δημοσιονομικές επιδόσεις, τόσο λόγω των δικαστικών αποφάσεων που ενδέχεται να ανατρέψουν υλοποιημένες περικοπές κόστους, αλλά και λόγω της αύξησης των δημοσίων υπαλλήλων, των μισθών στο δημόσιο και των υψηλότερων κρατικών δαπανών που υιοθετεί η ελληνική κυβέρνηση.

Ωστόσο, η Ελλάδα έχει υπεραποδώσει έναντι των στόχων για τρία συνεχόμενα έτη, κάτι που δίνει περιθώρια στην ελληνική κυβέρνηση για χαλάρωση, κάτι που αναμένεται να συνυπολογίσει η Κομισιόν στην εκτίμησή της, όπως αναφέρουν από την GS.

Αν σου άρεσε κάνε