«Ανέγγιχτα» τα POS 100.000 ελεύθερων επαγγελματιών

«Ανέγγιχτα» τα POS 100.000 ελεύθερων επαγγελματιών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:39 Δημιουργία 16/05/19, 13:08

Συνεχίζει να οργιάζει η φοροδιαφυγή στους ελεύθερους επαγγελματίες, με την αρνητική αυτή πρωτοκαθεδρία να διεκδικούν οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί αλλά και τα συνεργεία αυτοκινήτων και ηλεκτρολόγων.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες POS είναι διακοσμητικά, με ορισμένους επαγγελματικούς κλάδους να μην πραγματοποιούν ούτε μια συναλλαγή με κάρτα ενώ η μεγάλη πλειοψηφία πραγματοποιεί εξαιρετικά αραιά, λιγότερες από 1 φορά τον μήνα, συναλλαγές.

Σύμφωνα με το economistas.gr από τα 700.000 εγκατεστημένα POS, περίπου τα 100.000 είναι σε πλήρη αχρηστία και δεν πραγματοποιούν συναλλαγές ούτε καν για τα... μάτια του κόσμου.

Μάλιστα, οι τράπεζες προχωρούν στην διακοπή χιλιάδων τερματικών ηλεκτρονικών συναλλαγών POS λόγω της μη χρήσης τους.

Τα στοιχεία μαρτυρούν λοιπόν ότι η αποτελεσματικότητα του μέτρου υποχρεωτικής εγκατάστασης POS έχει αποδυναμωθεί από την απουσία ελέγχου εφαρμογής του.

Έτσι, εκ των πραγμάτων, χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν... ανενόχλητοι, καθώς δελεάζουν τους καταναλωτές να πληρώσουν με μετρητά έναντι κάποιας έκπτωσης.

Παράλληλα, η κυβέρνηση συνεχίζει να προσποιείται πως τηρεί την μνημονιακή υποχρέωση, ενώ θυσιάζει σημαντικά φορολογικά έσοδα. Περιορίζει, βέβαια, την πολιτική φθορά των ελέγχων, ελέου... εκλογών.

Αν σου άρεσε κάνε