Έμμεση «αιχμή» Σεντένο για τα «δώρα» Τσίπρα

Έμμεση «αιχμή» Σεντένο για τα «δώρα» Τσίπρα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:30 Δημιουργία 16/05/19, 15:41

Έμμεση «αιχμή» για τα προεκλογικά «δώρα» του Έλληνα πρωθυπουργού άφησε ο πρόεδρος του Eurogroup, προσερχόμενος στο συμβούλιο των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης.

Ο Μάριο Σεντένο έστειλε μήνυμα προσήλωσης στις δημοσιονομικές δεσμεύσεις προς την κυβέρνηση Τσίπρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «περιμένουμε να μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της.

Ο Πορτογάλος αξιωματούχος σημείωσε πως «η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα του Eurogroup. Αν το θέμα προκύψει θα το συζητήσουμε. H Ελλάδα παρουσιάζει ανάπτυξη και πετυχαίνει τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ετοιμάζεται από τους Θεσμούς η έκθεση στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας», σχολιάζοντας το πακέτο φοροαπαλλαγών (σ.σ. δημοσιεύεται αρχές Ιουνίου).

Την ίδια ώρα, ο Σεντένο τήρησε σιγή ιχθύος και σε ερώτηση για την μεταφορά των 5,5 δισ. ευρώ σε «ειδικό λογαριασμό».

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δήλωσε με νόημα πως «όλοι θα είναι πιο προσεκτικοί στο τέλος», υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα μόλις επέστρεψε στις αγορές λόγω success story.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί, ανέφερε σχετικά με τις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης πως «είναι σημαντικό να έχουμε ανοιχτό το κανάλι του διαλόγου.

Οι αποφάσεις δεν πρόκειται να ληφθούν σήμερα, αλλά οι δημοσιονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις του πακέτου των μέτρων θα ληφθούν υπόψιν.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει κοινωνική ανάπτυξη στην Ελλάδα μετά από τόσα άσχημα χρόνια που υπέφεραν οι πολίτες» συμπλήρωσε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Αν σου άρεσε κάνε