«Καμπανάκι» ΟΟΣΑ για την παγκόσμια οικονομία λόγω εμπορικού πολέμου

«Καμπανάκι» ΟΟΣΑ για την παγκόσμια οικονομία λόγω εμπορικού πολέμου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:29 Δημιουργία 21/05/19, 13:27

«Καμπανάκι» για σημαντικό αντίκτυπο ως προς την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας λόγω της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας χτυπάει ο ΟΟΣΑ σε νέα του έκθεση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Οργανισμό, η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να κινηθεί 0,2-0,3% χαμηλότερα κατά μέσο όρο μέχρι το 2021 και το 2022, εάν οι δύο χώρες δεν υποχωρήσουν από την αμοιβαία επιβολή δασμών και τη διαμάχη που έχει ρίξει το βάρος της στην προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ΟΟΣΑ ενημερώνει στην εξαμηνιαία έκθεσή του, ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με μόλις 3,2% φέτος από 3,3% που προέβλεπε προηγουμένως, καθώς η ανάπτυξη του εμπορίου έχει μειωθεί κατά το ήμισυ τη φετινή χρονιά, σε μόνο 2,1%. Πρόκειται για τον πιο χαμηλό ρυθμό παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης από το 2016.

Η παγκόσμια οικονομία θα τα πάει ελαφρώς καλύτερα την επόμενη χρονιά, με ρυθμό ανάπτυξης 3,4%, αλλά μόνο εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα κάνουν πίσω στην εμπορική τους διαμάχη.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, χωρίς να έχει υπολογιστεί ο τελευταίος γύρος εμπορικών δασμών, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα «τρέξουν» με 2,8% ρυθμό φέτος, καταγράφοντας άνοδο από το 2,6% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση του Οργανισμού.

Η Κίνα αναμένεται να κατεβάσει ταχύτητα από το 6,2% φέτος στο 6,0% το 2020, σημειώνοντας τον πιο χαμηλό ρυθμό των τελευταίων 30 ετών.

Αν σου άρεσε κάνε