Έχουμε καλή σχέση με την Ελλάδα, επανέλαβε το ΔΝΤ

Έχουμε καλή σχέση με την Ελλάδα, επανέλαβε το ΔΝΤ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:09 Δημιουργία 23/05/19, 18:02

Χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να σχολιάσει τις εξελίξεις για τη σχέση του ΔΝΤ με την Ελλάδα εμφανίστηκε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον.

«Δεν θέλω να αναλύσω την ιστορία της ελληνικής κρίσης τα τελευταία οκτώ εννέα χρόνια», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, παραπέμποντας στην έκθεση του Ταμείου που δημοσιεύτηκε την περασμένη Δευτέρα.

«Έχουμε κάνει πολλές αναφορές και αναλύσεις για το πρόγραμμα, περιλαμβανομένων εκθέσεων των ανεξάρτητων ελεγκτικών μας οργάνων. Όλες δημοσιοποιήθηκαν, τόσο σε ότι αφορά το χρέος, όσο και άλλα στοιχεία των σχεδιασμών, σημείωσε, ενώ σε ότι αφορά το χρέος υποστήριξε ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι το ΔΝΤ ήθελε μεγάλη ελάφρυνση χρέους.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα, έχουμε καλή σχέση με τις αρχές και συνεχίζουμε την εμπλοκή μας στο πλαίσιο της μετά-μνημονιακής παρακολούθησης» συμπλήρωσε ο Ράις.

Ο ίδιος διαφώνησε με την εκτίμηση ότι το Ταμείο προσπάθησε να κρύψει τα λάθη του σε ότι αφορά τα ελληνικά προγράμματα. Υποστήριξε ότι το ΔΝΤ μίλησε ελεύθερα και με διαφάνεια για τα όλα θέματα, συμπληρώνοντας πως πιστεύει ότι «αυτό αναγνωρίζεται ευρέως».

Αν σου άρεσε κάνε