Στα «κάγκελα» Ντομπρόφσκις-Μοσκοβισί για το πακέτο Ζαππείου

Στα «κάγκελα» Ντομπρόφσκις-Μοσκοβισί για το πακέτο Ζαππείου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:57 Δημιουργία 05/06/19, 14:17

Αυστηρά μηνύματα στην κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία ήλπιζε πως οι Ευρωπαίοι θεσμοί θα τηρήσουν ουδέτερη στάση για το πακέτο Ζαππείου ενόψει εθνικών εκλογών, έστειλαν οι κκ. Μοσκοβισί και Ντομπρόφκις γα τις παροχές του Αλέξη Τσίπρα.

Παρουσιάζοντας την τρίτη μεταμνημονιακή έκθεση της Κομισιόν, που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ τόνισε πως «το μομέντουμ των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα έχει υποχωρήσει κατά μεγάλο βαθμό, και αυτό οφείλεται κυρίως στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τον προηγούμενο μήνα».

Ακόμα, ο Ντομπρόβσκις σημείωσε πως το το τελευταίο πακέτο μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση είναι «δαπανηρό» και δεν ακολουθεί «τη σωστή δημοσιονομική κατεύθυνση». Επίσης, ανέφερε ότι ανατρέπει παλαιότερες θετικές μεταρρυθμίσεις, δημιουργώντας κίνδυνο να μην επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι από το 2019 και εφεξής.

Τέλος, ανέφερε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί στο Eurogroup του Ιουνίου, όπου αναμένει μια «δύσκολη συζήτηση».

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρακολουθήσει στενά τους επόμενους μήνες την πορεία του πλεονάσματος και ότι, όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, θα συνεχίσει να στηρίζει την ανάκαμψη της χώρας και θα διατηρήσει τον εποικοδομητικό διάλογο.

Επίσης, τόνισε ότι δεν είναι η θέση της Επιτροπής να κάνει πολιτικά σχόλια και ότι το μήνυμα στην επόμενη κυβέρνηση, όποια και να είναι αυτή, είναι ότι πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει στη σωστή τροχιά και ότι η Επιτροπή θα βοηθήσει τη χώρα στην επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.

Αν σου άρεσε κάνε