Υποχρεωτικά μέσω τραπεζών οι αποζημιώσεις των εργαζομένων

Υποχρεωτικά μέσω τραπεζών οι αποζημιώσεις των εργαζομένων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:43 Δημιουργία 05/06/19, 17:39

Απόφαση για την υποχρεωτική καταβολή των αποζημιώσεων απολύσεων στους εργαζομένους από τους εργοδότες μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού πληρωμών υπέγραψε την Τετάρτη η Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας, « σε εφαρμογή του νόμου 4611 που ψηφίστηκε στις 15 Μαΐου 2019 με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή, από την 1η Ιουλίου 2019 οι εργοδότες υποχρεώνονται να καταβάλλουν την αποζημίωση απόλυσης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά σε λογαριασμούς πληρωμών των δικαιούχων. Επίσης, τόσο για την καταβολή των αποζημιώσεων απόλυσης όσο και για την καταβολή των μισθών, οι εργοδότες υποχρεώνονται να αναφέρουν για κάθε καταβολή την αιτιολογία και το χρονικό διάστημα που αφορά.

Υπενθυμιζεται ότι τον Μάιο του 2016 θεσμοθετήθηκε η υποχρεωτική καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού πληρωμών. Η ρύθμιση αυτή συμβάλλει στην προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων και στον πληρέστερο έλεγχο των υποχρεώσεων των εργοδοτών ως προς την καταβολή του οφειλόμενου μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών.

Η κυβέρνηση συνεχίζει τις ενέργειες για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την προστασία τους από φαινόμενα αυθαιρεσίας» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Αν σου άρεσε κάνε