Υποσχέσεις Τσίπρας για μείωση φορολογίας στον τουρισμό

Υποσχέσεις Τσίπρας για μείωση φορολογίας στον τουρισμό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 21:40 Δημιουργία 06/06/19, 21:26

Σε παροχολογία πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και για το κλάδο του τουρισμού προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «τα εκατομμύρια των τουριστών που ήρθαν στην χώρα μας αυτά τα δύσκολα χρόνια έσπασαν τα στερεότυπα που κάποιοι προσπάθησαν να στήσουν.

Η υπηρεσία του τουρισμού στην πατρίδα, είναι ότι χάλασαν τα σχέδια κάποιων στο εξωτερικό που με ιδιοτελή τρόπο προσπάθησαν να πείσουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα διαλυμένη, χωρίς υποδομές, χωρίς ασφάλεια, χωρίς σταθερότητα. Επιπλέον τροφοδότησε την εθνική προσπάθεια που διεξάγουμε από το 2015, να βγει η χώρα από τη στενωπό των μνημονίων.

Το κρίσιμο σήμερα, είναι όχι απλά να διατηρήσουμε αυτή την ιστορικά πρωτόγνωρη εικόνα στον τουρισμό, αλλά να την ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, είπε πως «μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση, στην ενέργεια και σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ για την διαμονή θα μειωθεί από το 13/% στο 11% το 2020».

Ακόμα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «ολοκληρώσαμε ημιτελείς οδικούς άξονες», ενώ πρόσθεσε πως «είναι ανάγκη να έχουμε ιδιαίτερη έγνοια για την προστασία του περιβάλλοντος και φυσικού πλούτου της χώρας. Ο λόγος αυτός είναι που εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται την χώρα μας όχι μόνο το καλοκαίρι, τώρα πια και τον χειμώνα».

Μιλώντας για τις εκλογές, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «ο δρόμος προς τα μπροστά δεν είναι δεδομένος δεν είναι ότι και να συμβεί διασφαλισμένος. Ο ελληνικός λαός θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.

Ο λαός θα αποφασίσει αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω στον φαύλο κύκλο της λιτότητας και της παροιμιώδους ανικανότητας στην διαχείριση των οικονομικών της χώρας. Ας μην ξεχνάμε ποιοι κυβερνούσαν αυτή την χώρα όταν μπήκε στην περιπέτεια» σχολίασε ο κ. Τσίπρας σε μια μομφή κατά της ΝΔ.

Περνώντας σε ένα γενικότερο σχόλιο για της οικονομίας, είπε πως «η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση πιο δυνατή, πιο σίγουρη και πιο έμπειρη.

Ξέρω ότι βιώνετε καθημερινά δυσκολίες και βάρη που κληρονόμησε η κρίση. Αλλά και τα δομικά προβλήματα που δεν κληρονόμησε η κρίση. Η Ελλάδα ξεπέρασε πια τις μεγάλες δυσκολίες. Αλλάζει τα τελευταία χρόνια προς το καλύτερο. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να προχωρήσει μπροστά και θα προχωρήσει μπροστά» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε