«Ράπισμα» από την Κομισόν και για το αφορολόγητο

«Ράπισμα» από την Κομισόν και για το αφορολόγητο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:25 Δημιουργία 07/06/19, 14:29

Αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση της τροπολογίας, που προβλέπει την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου, έστειλαν οι Βρυξέλλες, στον απόηχο και των προειδοποιήσεων για δημοσιονομικό εκτροχιασμό λόγω του πακέτου Ζαππείου.

Ειδικότερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους το μεσημέρι, ο κορυφαίος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ελληνικό δημόσιο έλαβε ήδη δάνεια για το σχηματισμό δημοσιονομικού μαξιλαριού και σημαντική ελάφρυνσηη του χρέους της χώρας, με αναδιάρθρωση, μετάθεση πληρωμών, περίοδο χάριτος και μηδενικά επιτόκια.

Η Κομισιόν προειδοποιεί μάλιστα ότι η κατάργηση του μέτρου, που είναι διαρθρωτικό και όχι δημοσιονομικό, αναστρέφει δεσμεύσεις σε σχέση με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη δημιουργία φορολογικού χώρου για ευρύτερες μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα.

«Η συνολική φορολογική δέσμη που συμφωνήθηκε το 2017, η οποία περιελάμβανε τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2020, αποσκοπούσε στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στη δημιουργία φορολογικού χώρου για μεταρρυθμίσεις του φορολογικού συστήματος που ενισχύουν την ανάπτυξη», υπενθυμίζει ο εκπρόσωπος.

«Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει δέσμευση να υποστηρίξει τους στόχους και τις βασικές μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος οικονομικής βοήθειας και να επιδιώξει περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης για να στηρίξει μια θετική οικονομική προοπτική και να βοηθήσει στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της», συμπληρώνει ο αξιωματούχος.

Αν σου άρεσε κάνε