«Ρουκέτες» Ρέγκλινγκ για τo πακέτο Ζαππείου - «Θα το ξαναδούμε μετά την 7η Ιουλίου»

«Ρουκέτες» Ρέγκλινγκ για τo πακέτο Ζαππείου - «Θα το ξαναδούμε μετά την 7η Ιουλίου»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:24 Δημιουργία 13/06/19, 14:08

Στον τοίχο έστησε τον ΣΥΡΙΖΑ για το πακέτο Ζαππείου ο Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας μάλιστα ότι οι παροχές αυτές θα εξεταστούν εκ νέου, μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, όταν και θα έχει αναδειχτεί η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στο πλαίσιο της ετήσιας συνέντευξης Τύπου του ESM, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα ενδέχεται να χάσει κατά πολύ το στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019, που είναι στο 3,5% του ΑΕΠ, λόγω των τελευταίων φορολογικών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση στην Αθήνα».

Ακόμα, ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε πως για τα μέτρα που ανακοίνωσε η Αθήνα «δεν ζητήθηκε σε κανένα σημείο η σύμφωνη γνώμη των δανειστών».

«Δείχνοντας» στο ενδεχόμενο ακύρωσης των μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του ESM τόνισε χαρακτηριστικά πως «θα ξαναδούμε αυτό το πακέτο μόλις εκλεγεί η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα» μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο ίδιος εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες του για το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές δεν συμβουλεύτηκαν τους θεσμούς όχι μόνο πριν ψηφίσουν την παροχή 13ης σύνταξης και την μείωση του ΦΠΑ αλλά και στην απόφαση τους να αλλάξουν την νομοθεσία που είχε ψηφιστεί για την διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

«Είναι λυπηρό» είπε ο ίδιος και τόνισε ότι η αλλαγή του νόμου για το ταμείο επενδύσεων έγινε χωρίς πάλι την συμβολή των θεσμών και αυτό είναι εκτός της συμφωνημένης διαδικασίας.

Αν σου άρεσε κάνε