Μήνυμα ΠΟΜΙΔΑ για την παράταση κτηματογραφικής προανάρτησης στο Δ. Αθηναίων

Μήνυμα ΠΟΜΙΔΑ για την παράταση κτηματογραφικής προανάρτησης στο Δ. Αθηναίων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:56 Δημιουργία 17/06/19, 14:55

Παράταση της προθεσμίας για προσανάρτηση των κτηματογραφικών στοιχείων, που έχουν δηλωθεί προ 11ετίας από τους ιδιοκτήκες ακινήτων εντός του Δήμου Αθηναίνων, ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ.

Η δίμηνη προθεσμία εκπνέει κανονικά στις 24 Ιουνίου. Ωστόσο όπως εξηγεί η ΠΟΜΙΔΑ σε επιστολή της προς τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ατυχώς το δίμηνο αυτό διάστημα συνέπεσε κατά το μεγαλύτερο και κρίσιμο μέρος του με την διεξαγωγή των ευρωπαικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, λόγω των οποίων το Υποθηκοφυλακείο Αθηνών παρέμεινε κλειστό επί μεγάλο διάστημα. Έτσι η προθεσμία χορήγησης οποιουδήποτε πιστοποιητικού μεταγραφής, που είναι η συνηθέστερη έλλειψη στους ιδιοκτησιακούς τίτλους, πραγματοποιείται ένα ολόκληρο μήνα μετά την κατάθεση της σχετικής αίτησης, με πιθανή και νέα καθυστέρηση λόγω των επερχομένων εθνικών εκλογών.

«Εξ αυτών των λόγων είναι σήμερα προφανής και απόλυτα αναγκαία η άμεση παράταση της προανάρτησης επί δίμηνο, ήτοι μέχρι το τέλος Αυγούστου 2019, ώστε να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος, μετά τη διεξαγωγή και των εθνικών εκλογών, σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ελέγξουν τις εγγραφές τους, να συγκεντρώσουν και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, και να συντάξουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά ή αυτοπροσώπως την προβλεπόμενη Αίτηση Επανεξέτασης Κτηματολογικών Στοιχείων» σημειώνει η ΠΟΜΙΔΑ.

Παράλληλα επαναφέρει στο δημόσιο διάλογο και στις νέες αυτοδιοικητικές αρχές την πρότασή της τα αδήλωτα και «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακίνητα να μην περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 2664/1998, αλλά στους οικείους ΟΤΑ. Η πρόταση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία ειδικά για το Δήμο Αθηναίων, όπως αναφέρει, καθώς θα μπορούσε άμεσα και ανέξοδα να δημιουργήσει τον πρώτο πυρήνα «κοινωνικής κατοικίας» στη χώρα μας, από τις αδήλωτες κατοικίες που θα περιέλθουν σ΄αυτόν, αντί να περιέλθουν στο Δημόσιο και εν συνεχεία, μοιραία στο «Υπερταμείο».

Αν σου άρεσε κάνε