«Παράθυρο» Ντράγκι σε νέο πακέτο μέτρων, αν ο πληθωρισμός δεν αυξηθεί

«Παράθυρο» Ντράγκι σε νέο πακέτο μέτρων, αν ο πληθωρισμός δεν αυξηθεί

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:35 Δημιουργία 18/06/19, 13:32

Τις προσδοκίες για τη λήψη περαιτέρω μέτρων τόνωσης ενίσχυσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, δηλώνοντας πως η Κεντρική Τράπεζα θα χαλαρώσει ξανά τη νομισματική πολιτική, εάν ο πληθωρισμός δεν αυξηθεί κοντά στον στόχο.

«Ελλείψει βελτίωσης, σε σημείο που απειλείται η βιώσιμη επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο μας, θα απαιτηθεί περαιτέρω πακέτο μέτρων τόνωσης», επεσήμανε ο Μάρο Ντράγκι, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της ΕΚΤ στην Πορτογαλία.

Ο ίδιος δήλωσε πως η ΕΚΤ θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια, να προσαρμόσει τις εκτιμήσεις της, να προσφέρει μέτρα άμβλυνσης για να αντιμετωπίσει τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των αρνητικών επιτοκίων, ενώ τόνισε το σημαντικό περιθώριο για περαιτέρω αγορές assets.

Στον απόηχο των δηλώσεων Ντράγκι, το ευρώ υποχωρεί αυτή την ώρα έναντι του δολαρίου, ενώ οι ευρωαγορές σημειώνουν ανάκαμψη σε σχέση με την πρωινή τάση.

«Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ευελιξία που μας δίνει η εντολή μας για να πετύχουμε τον στόχο μας –και θα το κάνουμε και πάλι για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις για τη σταθερότητα των τιμών στο μέλλον», είπε ο «Σούπερ Μάριο».

Αν σου άρεσε κάνε