«Παράθυρο» Ντε Γκουίντος σε νέο QE

«Παράθυρο» Ντε Γκουίντος σε νέο QE

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:54 Δημιουργία 19/06/19, 13:52

TAGS

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε πως ένας ακόμα γύρος αγοράς ομολόγων είναι μια επιλογή που μπορεί να εφαρμοστεί, αν ο πληθωρισμός δεν φτάσει στον επιδιωκόμενο στόχο.

Σε συνέντευξη του στο CNBC, ο Λούις ντε Γκούιντος υποστήριξε ότι η ΕΚΤ έχει πολλά εργαλεία στη διάθεση της για να προσφέρει νομισματική τόνωση.

«Έχουμε τη μελλοντική καθοδήγηση, έχουμε τα TLTRO, έχουμε την επανεπένδυση των ομολόγων που βρίσκονται στον ισολογισμό μας, οπότε υπάρχει ένα μεγάλο εύρος εργαλείων που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε, και το QE είναι μέσα σε αυτά» σημείωσε ο κ. Ντε Γκουίντος.

Την Τρίτη, ο Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να υιοθετήσει ξανά μια διευκολυντική πολιτική ξανά, πιθανόν μέσω μειώσεων επιτοκίων ή αγορά στοιχείων ενεργητικού, εάν ο πληθωρισμός δεν κατευθυνθεί προς τον στόχο της.

«Ελλείψει βελτίωσης, στην περίπτωση που η επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο μας απειλείται, θα απαιτηθούν επιπλέον κίνητρα», υπογράμμισε ο Ντράγκι στην ετήσια συνάντηση της ΕΚΤ, στην Πορτογαλία.

Αν σου άρεσε κάνε