10 ευρωπαϊκές πόλεις ζητούν παρέμβαση της ΕΕ για την Airbnb

10 ευρωπαϊκές πόλεις ζητούν παρέμβαση της ΕΕ για την Airbnb

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 21:03 Δημιουργία 21/06/19, 20:45

TAGS

Δέκα ευρωπαϊκές πόλεις ζήτησαν την παρέμβαση της Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργεί η εξάπλωση της Airbnb και άλλων υπηρεσιών βραχυχρόνιας μίσθωσης,

Σε κοινή επιστολή, το Άμστερνταμ, η Βαρκελώνη, το Μπορντό, οι Βρυξέλλες, η Κρακοβία, το Μόναχο, το Παρίσι, η Βαλένθια και η Βιέννη ανέφεραν ότι η «εκρηκτική ανάπτυξη» των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων πρέπει να βρεθεί στην ατζέντα των επόμενων Ευρωπαίων Επιτρόπων.

Τον Απρίλιο, εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έκρινε σε μη δεσμευτική απόφαση ότι με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο η Airbnb πρέπει να θεωρείται πάροχος ψηφιακής πληροφόρησης και όχι παραδοσιακή κτηματομεσητική εταιρεία.

Αν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιβεβαιώσει την κρίση αυτή, τότε η Airbnb και άλλες παρόμοιες πλατφόρμες θα λειτουργούν ελεύθερα στην ενιαία αγορά.

«Οι ευρωπαϊκές πόλεις πιστεύουν ότι τα σπίτια πρέπει να χρησιμοποιούνται πρωτίστως ως κατοικίες» σημειώνεται στην κοινή επιστολή. «Πολλές υποφέρουν από σοβαρή έλλειψη κατοικιών. Όπου τα σπίτια μπορούν να μισθωθούν πιο ακριβά σε ξένους, εξαφανίζονται από την παραδοσιακή αγορά κατοικίας» επισημαίνεται.

Αν σου άρεσε κάνε