Με το «καλημέρα» η ατζέντα της νέας κυβέρνησης με τους θεσμούς

Με το «καλημέρα» η ατζέντα της νέας κυβέρνησης με τους θεσμούς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 08:34 Δημιουργία 25/06/19, 08:18

Ούτε «ανάσα» δεν πρόκειται να προλάβει να πάρει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, καθώς εν μέσω θέρους θα κληθεί άμεσα να ξεκινήσει τις συζητήσεις με τους θεσμούς για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.

Η πρώτη άτυπη αξιολόγηση θα γίνει στις 16 και 17 του επόμενου μήνα, καθώς στις εν λόγω ημερομηνίες το συνέδριο που διοργανώνει ο Economist στην Αθήνα θα αποτελέσει μια πρώτη τάξης ευκαιρίας για τα μηνύματα που θέλει να περάσει η Κομισιόν στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως με βάση το σύντομο χρονικό διάστημα μετά από τις εκλογές δύσκολα θα έχει οριστεί ακόμα και υπουργός Οικονομικών.

Στο συνέδριο του Economist θα συμμετέχει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος έχει ήδη εκφράσει παραπάνω από μια φορά δημόσια την ανησυχία του για την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου για το 2019, αλλά και ο υφιστάμενός του επικεφαλής της ομάδας του μηχανισμού για την Ελλάδα, Νικόλα Τζιαμαριόλι.

Εκ μέρους του Eurogroup που παρακολουθεί όλο αυτό το διάστημα να υιοθετεί και να εφαρμόζει δημοσιονομικά μέτρα χωρίς να τα έχει συζητήσει με τους δανειστές της, παρόντες θα είναι και ο σημερινός πρόεδρος των ομάδας των τεχνοκρατών της Ευρωομάδας (Euro working Group) Χανς Φαϊλμπρίφ αλλά και ο προκάτοχος του, Τόμας Βίζερ.

Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρών θα είναι ο επικεφαλής της ομάδας για την Ελλάδα, Ντέκλαν Κοστέλλο και από το ΔΝΤ ο επικεφαλής της ομάδας του Ταμείου, Πήτερ Ντόλμαν.

Αν σου άρεσε κάνε