Με απερχόμενη κυβέρνηση οι αλλαγές στο «τιμόνι» των ΔΕΚΟ

Με απερχόμενη κυβέρνηση οι αλλαγές στο «τιμόνι» των ΔΕΚΟ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:47 Δημιουργία 25/06/19, 10:41

Σχεδόν δύο εβδομάδες πριν την προσφυγή στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχωρεί σε αλλαγές και στις διοικήσεις σε ΔΕΚΟ σε συνεργασία με το Υπερταμείο.

Μάλιστα, οι ανακατατάξεις ξεκινούν κιόλας από αύριο, Τετάρτη, καθώς στην ΕΥΔΑΠ τοποθετείται νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Θα ακολουθήσουν, όπως γράφει η «Καθημερινή», οι αλλαγές πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ και στην ΕΥΑΘ.

Πληροφορίες φέρνουν ως αντικαταστάτη του Ιωάννη Μπενίση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΠΑ, ενώ για τη θέση του προέδρου της ΕΥΔΑΠ προορίζεται έτερο στέλεχος με καριέρα στο εξωτερικό.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι αλλαγές στην ΕΥΔΑΠ γίνονται χωρίς προκήρυξη των θέσεων, επιτείνοντας τις αιτιάσεις για αδιαφάνεια, αν και από το υπερταμείο λένε ότι οι αλλαγές γίνονται με τη συνδρομή εταιρειών συμβούλων ειδικών σε θέματα προσωπικού, που έχουν προσληφθεί για το σκοπό αυτό.

Σημειώνεται πως χθες προέκυψε και η αποχώρηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ, Ι. Κρεστενίτη, ο οποίος δεν παραιτήθηκε ούτε όταν υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από την πολυήμερη διακοπή της υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο τον Απρίλιο του 2018. Ο κ. Κρεστενίτης δεν εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν στην παραίτηση με την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ με μοναδικό θέμα τον διορισμό νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου να έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Στη ΔΕΗ προωθείται η αλλαγή πέντε μη εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου η θητεία των οποίων λήγει στις 10 Ιουλίου 2019.

Αν σου άρεσε κάνε