Γεωργιάδης: Έμφαση στις επενδύσεις με στόχο την ανάπτυξη

Γεωργιάδης: Έμφαση στις επενδύσεις με στόχο την ανάπτυξη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:56 Δημιουργία 09/07/19, 13:46

Έμφαση στις επενδύσεις με στόχο την ανάπτυξη. Αυτό είναι το μήνυμα, που έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του σχετικού χαρτοφυλακίου από τον απερχόμενο Γιάννη Δραγασάκη.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι «δεν ερχόμαστε για να γκρεμίσουμε, αλλά για να χτίσουμε αυτά που θεωρούμε σωστά».

Απευθυνόμενος στον κ. Δραγασάκη διαβεβαίωσε ότι δεν απαξιώνει καθόλου το έργο του, αλλά αντιθέτως «πολλά από όσα έγιναν έτυχαν την συναίνεσής μας». «Ελπίζω πολλά από αυτά που θα κάνω κι εγώ να τύχουν της δικής σας συναίνεσης», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε πολλές φορές στον στόχο για ανάπτυξη της χώρας, τονίζοντας ότι απ' αυτό θα κριθεί η διακυβέρνηση της ΝΔ.

Ακόμα, αναφέρθηκε πολλές φορές στον στόχο της ανάπτυξης, τονίζοντας ότι απ' αυτό θα κριθεί η διακυβέρνηση της ΝΔ. Για το νέο ΕΣΠΑ, είπε ότι έχει ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, το βάρος θα πέσει στην παρούσα κυβέρνηση.

«Θα εργαστούμε με απαράμιλλη ταχύτητα. Δεν έχω σκοπό να ξαναπάω διακοπές, θα είμαι εδώ κάθε μέρα. Η δουλειά ξεκινάει από σήμερα», δήλωσε ο νέος υπουργός.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε συνοπτικά στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα και στις πρωτοβουλίες που προχώρησαν. Ειδική αναφορά έκανε στην Αναπτυξιακή Τράπεζα.

«Έχουμε ετοιμάσει ένα νομοθέτημα με το οποίο επιλύουμε ζητήματα του υπουργείου, όπως η έλλειψη μηχανισμών αξιολόγησης, το οποίο μπορεί να αξιολογήσει ο νέος υπουργός», επισήμανε ο κ. Δραγασάκης και κάλεσε τον διάδοχό του Άδωνι Γεωργιάδη να δει το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις που δεν πρόλαβε να ψηφιστεί.

Αν σου άρεσε κάνε