Έρχονται αλλαγές στα ποσά των συντάξεων

Έρχονται αλλαγές στα ποσά των συντάξεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:18 Δημιουργία 10/07/19, 17:46

Αλλαγές στο νόμο Κατρούγκαλου, προσανατολισμένες σε μια αναλογικότερη απόδοση συντάξεων, προμήνυσε ο νέος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Νότης Μηταράκης.

Όπως τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο κ. Μηταράκης, το Ασφαλιστικό είναι ένα αρκετά δύσκολο χαρτοφυλάκιο. Ξεκινώντας, ανέφερε πως θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές στο νόμο Κατρούγκαλου, προς μια αναλογικότερη απόδοση συντάξεων, παράλληλα με την επίτευξη της μείωσης των εισφορών, μέτρα που αποτελούν βασικό μέρος του πακέτου ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης και ενίσχυσης της απασχόλησης.

Εν συνεχεία, ο Υφυπουργός ανέφερε πως η ψηφιακή και άμεση έκδοση των συντάξεων, αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα όπως τόνισε ο ίδιος, ο Υπουργός εργασίας κ. Γ. Βρούτσης, μέχρι τον Ιούνιο του 2020, το 1/3 των συντάξεων θα εκδίδεται ψηφιακά, αυτόματα και αυθημερόν.

Επιπλέον, σημείωσε πως πως υπάρχουν κάποιες ειδικές κατηγορίες συντάξεων που δεν εκδίδονται εξαιτίας της έλλειψης των απαραίτητων εγκυκλίων και αυτή η κατάσταση είναι κάτι που η κυβέρνηση επιθυμεί να αλλάξει άμεσα.

Αν σου άρεσε κάνε