Παραίτηση «βόμβα» Παναγιωτάκη από την ΔΕΗ

Παραίτηση «βόμβα» Παναγιωτάκη από την ΔΕΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 19:08 Δημιουργία 10/07/19, 18:56

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μανόλης Παναγιωτάκης, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ανέδειξε τόσο προεκλογικά όσο και μετά την ορκωμοσία της το ζήτημα της ΔΕΗ ως ένα από τα μείζονα διακυβεύματα της διακυβέρνησής της, και ως το πιο σημαντικό στο χαρτοφυλάκιο του ΥΠΕΝ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χατζηδάκης αποδέχτηκε την παραίτηση του προέδρου της εταιρίας, ζητώντας του ωστόσο να παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της αντικατάστασής του.

Νωρίτερα, προηγήθηκε πολύωρη σύσκεψη μεταξύ των δυο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από τον κ. Παναγιωτάκη ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ.

«Η μεγάλη μας έγνοια είναι η ΔΕΗ. Σκοπεύουμε να εργαστούμε για ένα σχέδιο διάσωσης της εταιρίας» είχε επισημάνει ο κ. Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής των καθηκόντων του από τον απερχόμενο Γιώργο Σταθάκη.

Ενώ, νωρίτερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είχε δηλώσει ότι το θέμα της ιδιωτικοποίησης «σε αυτή τη φάση είναι μη θέμα, διότι υπάρχει στον ορίζοντας στρατηγικός επενδυτής για τη ΔΕΗ». «Η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεoκοπίας και δεν ενδιαφέρεται κανένας», πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε πάντως πως η νέα ηγεσία του υπουργείου θα κινηθεί «με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ευαισθησία για να υπερασπίσουμε το συμφέρον τόσο των καταναλωτών όσο και των εργαζομένων της ΔΕΗ και φυσικά το συμφέρον της εθνικής οικονομίας».

Ανέφερε ακόμη ότι το υπουργείο που αναλαμβάνει είναι σημαντικό γιατί έχει να κάνει με την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και με την οικονομία. «Έχει να κάνει με την καθημερινότητά μας γιατί σχετίζεται με θέματα όπως το χθεσινό μπλακ άουτ, γιατί χωρίς το ρεύμα πάει πίσω η ζωή μας. Με την οικονομία γιατί η ενέργεια είναι κομβικής σημασίας για τις επενδύσεις στη χώρα. Είναι βασικός μοχλός για να έρθουν επενδύσεις από μέσα και έξω» επισήμανε.



Αν σου άρεσε κάνε