Ξενοδόχοι: Η Χαλκιδική μπορεί

Ξενοδόχοι: Η Χαλκιδική μπορεί

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:39 Δημιουργία 11/07/19, 11:29

Για ομαλή διαμονή των τουριστών στα συγκροτήματα της Χαλκιδικής, μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν το βράδυ της Τετάρτης τη Χαλκιδική, έκανε λόγο την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

Μιλώντας στο ρ/σ «Πρακτορείο», ο κ. Τάσιος ανέφερε πως «το μήνυμα που πρέπει να βγει προς τα έξω αυτήν τη στιγμή είναι ότι "η Χαλκιδική μπορεί", καθώς γίνονται εντατικές προσπάθειες να αποκατασταθούν οι ζημιές από ένα ομολογουμένως ακραίο καιρικό φαινόμενο που χτύπησε την περιοχή».

Ο ίδιος είπε ότι ξημέρωσε μια δύσκολη μέρα για τη Χαλκιδική και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων από την κακοκαιρία, η οποία όπως ανέφερε έπληξε ανθρώπους που ήταν απροετοίμαστοι στον δρόμο.

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι της παρούσης να συζητάμε άλλα θέματα, καθώς ο τρόπος που διαχειριζόμαστε κρίσεις δεν αφορά μόνο τη Χαλκιδική αλλά συνολικά τη χώρα» είπε και πρόσθεσε ότι σε ό,τι αφορά τη διαμονή των τουριστών, δεν υπάρχουν προβλήματα καθώς δεν έχουν σημειωθεί ζημιές σε δωμάτια, παρά μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

«Γίνεται ένας σημαντικός αγώνας αυτήν τη στιγμή. Να σημειωθεί ότι ο νομός έχει μπει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μπορούν όσοι έχουν ζημίες να τις δηλώσουν για να αποκατασταθούν σταδιακά» επισήμανε ο κ.Τάσιος.

Πρόσθεσε επίσης ότι όταν υπάρχει προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα από τις Αρχές, οι άνθρωποι πρέπει να είναι προσεκτικοί, να την λαμβάνουν σοβαρά υπόψη και να κάθονται στα σπίτια τους.

Αν σου άρεσε κάνε