Τι αλλάζει με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Τι αλλάζει με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 09:42 Δημιουργία 12/07/19, 09:34

Λιγοστεύει ο χρόνος για τη νέα ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών και τον Χρήστο Σταϊκούρα εν όψει της παρουσίασης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης της ΝΔ σχετικά με τα «καυτά» ζητήματα της οικονομίας, όπως η μείωση της φορολογίας και το «κόψιμο» των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι αλλαγές που θα επέλθουν στη φορολογική κλίμακα αλλά και με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, το ποσό που θα πηγαίνει στην Εφορία και στα Ταμεία θα περιοριστεί στο 55%-60% στα επόμενα δύο χρόνια, από το 70%-75% σήμερα.

Η υπερφορολόγηση των τελευταίων ετών ήταν και ο λόγος που χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες αναγκάστηκαν να βρουν άλλους τρόπους να αμείβονται ή να συστήσουν ΙΚΕ για να γλυτώσουν από τους εξωπραγματικούς συντελεστές που έχουν τα φυσικά πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής για τα φυσικά πρόσωπα ανέρχεται στο 45% και επιβάλλεται στα εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ, ενώ στις επιχειρήσεις ο συντελεστής σήμερα ανέρχεται στο 28%. Και ο φόρος στα διανεμόμενα κέρδη στο 10%, με τη ΝΔ να έχει ανακοινώσει τη μείωση του στο 5%.

Σύμφωνα με φοροτεχνικούς, η μείωση των συντελεστών είναι επιβεβλημένη, καθώς η ισχύουσα κατάσταση οδηγεί σε έξαρση της φοροδιαφυγής και στο κλείσιμο επιχειρήσεων.

Αν σου άρεσε κάνε