«Πυρετός» για το φορολογικό νομοσχέδιο: Τι αλλάζει στις 120 δόσεις

«Πυρετός» για το φορολογικό νομοσχέδιο: Τι αλλάζει στις 120 δόσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:58 Δημιουργία 12/07/19, 12:12

Με ταχύτητα εξπρές κινείται το Οικονομικό επιτελείο ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων και της κατάθεσης του πρώτου φορολογικού νομοσχεδίου έως τις 10 Αυγούστου.

Ο «πυρετός» συσκέψεων εντείνεται σήμερα, Παρασκευή στο ΥΠΟΙΚ, με τον Χρήστο Σταϊκούρα να επιδιώκει να λάβει μία πλήρη εικόνα της κατάστασης που άφησε ο προκάτοχός του σε όλα τα «καυτά» μέτωπα του χαρτοφυλακίου του, καθώς αύριο, Σάββατο θα πραγματοποιηθεί και το προγραμματισμένο ραντεβού του με τον κ. Μητσοτάκη.

Στόχος του αρμόδιου υπουργού είναι να ενημερωθεί για την πορεία εσόδων, δαπανών, μεταρρυθμίσεων και τραπεζών, ώστε να στήσει έναν οδικό χάρτη για την εξεύρεση ριζικών και αστραπιαίων λύσεων για ζήτημα με χαρακτήρα επείγοντως.

Χθες, κ. Σταϊκούρας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, τον επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς και γενικούς διευθυντές του υπουργείου, με αντικείμενο τα έσοδα και τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Ως προς τις 120 δόσεις, το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ προβλέπει μεγαλύτερο αριθμό και μικρότερα ποσά μηνιαίων δόσεων για περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενους με οφειλές μέχρι 3.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, στο φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται διατάξεις, που θα προβλέπουν τη μείωση του ελάχιστου ποσού μηνιαίας δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση τα οποία δεν υπερβαίνουν τα 3.000 ευρώ.

Έτσι, σε όσους από τους φορολογούμενους αυτούς χρωστούν ποσά πάνω από 2.400 έως 3.000 ευρώ θα δοθεί το δικαίωμα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε 120 μηνιαίες δόσεις των 20-25 ευρώ εκάστη.

Επίση, σε όσους οφείλουν ποσά από 200 έως 2.400 ευρώ θα παρασχεθεί η δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών τους σε 10 έως 120 δόσεις των 20 ευρώ εκάστη.

Αν σου άρεσε κάνε