Παίρνουν τον δρόμο για την Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια

Παίρνουν τον δρόμο για την Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:35 Δημιουργία 12/07/19, 13:20

Στην Αθήνα καταφτάνουν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να λάβουν μία πρώτη «γεύση» για τις κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έτσι ώστε να ενημερώσουν τις «έδρες» των δανειστών για τη γνωριμία κορυφής τον Σεπτέμβριο, όταν θα ξεκινήσει η τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα συλλέξουν στοιχεία γύρω από τις καυτές υποθέσεις των εσόδων, των δαπανών, των τραπεζών, των μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, των ζητημάτων δηλαδή που έχουν χαρακτήρα επείγοντως και βρίσκονται στο πρώτο πλάνο της κυβέρνησης.

Στόχος τους είναι να ελέγξουν τι «κληρονομιά» έχει αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της ΝΔ, με φόντο τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν.

Την ίδια στιγμή, στην Αθήνα θα βρίσκονται και ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ και του επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο για το συνέδριο του Economist, οι οποίοι θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Επισημαίνεται ότι η επίσημη διαπραγμάτευση ξεκινά μετά το Eurogroup της 13ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό. Ωστόσο, το κυβερνητικό έργο έχει αρχίσει να παράγεται.

Αν σου άρεσε κάνε