Προ των πυλών η άρση των capital controls

Προ των πυλών η άρση των capital controls

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:07 Δημιουργία 12/07/19, 14:45

Την πλήρη άρση των capital controls θα εισηγηθεί η ΤτΕ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΟΙΚ το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο διοικητής της ΤτΕ έκανε λόγο για δημοσιονομικό κενό έως το τέλος του χρόνου, κάνοντας λόγο για πλεόνασμα 2,9% κάτω του στόχου του 3,5%, επισημαίνοντας δε ότι η ΤτΕ θα είναι αρωγός στην κυβερνητική προσπάθεια για επίσπευση των μεταρρυθμίσεων.

«Είχα μια πολύ καλή συνάντηση με τον πρωθυπουργό κατά την οποία συζητήσαμε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα βήματα που χρειάζονται οι τράπεζες για την ενίσχυση τους», δήλωσε ο ίδιος.

Ακόμα, σημείωσε πως «πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό χώρο. Εμείς ως ΤτΕ θα είμαστε αρωγός στην προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης».

Στη συνέχεια, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε πως «επιμένουμε ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία θα υπάρξει ένα δημοσιονομικό κενό μέχρι το τέλος του έτους. Εκτιμούμε ότι θα έχουμε πλεόνασμα 2,9% αντί για πρόβλεψη 3,5% το 2019».

Σε ερώτηση για τα capital controls, o διοικητής της ΤτΕ ανέφερε πως «εμείς θα ζητήσουμε την πλήρη άρση τους από τη νέα κυβέρνηση».

«Το τραπεζικό σύστημα πηγαίνει αρκετά καλά, αλλά χρειάζονται κι άλλες συστημικές λύσεις. Η κυβέρνηση θα διεκδικήσει όλες τις εφικτές λύσεις», επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε πως έγινε εκτενής συζήτηση για τα «κόκκινα δάνεια», λέγοντας πως η κυβέρνηση θέλει έγινε εκτενής συζήτηση για τα «κόκκινα δάνεια», λέγοντας πως η κυβέρνηση θέλει να προκρίνει και τις δύο λύσεις και να επιλέξει η ίδια στη συνέχεια την πιο κατάλληλη λύση για το ζήτημα.

Εξάλλου, ο κ Στουρνάρας δεν θέλησε να κρύψει καθόλου τη δυσαρέσκεια του για την προηγούμενη κυβέρνηση, του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας και υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι στο Μέγαρο Μαξίμου για πρώτη φορά μετά από 3,5, χρόνια».

Αν σου άρεσε κάνε