Τα μηνύματα ΝΔ στις αγορές με την έκδοση του 7ετούς ομολόγου

Τα μηνύματα ΝΔ στις αγορές με την έκδοση του 7ετούς ομολόγου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:20 Δημιουργία 15/07/19, 14:15

Σε μια προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις διεθνείς αγορές με την ανάδειξη της κυβέρνησης της ΝΔ στην Ελλάδα και την αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους ξένους επενδυτές, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά άμεσα στην έκδοση 7ετούς κρατικού ομολόγου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΔΔΗΧ μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το βιβλίο προσφορών δεν αποκλείεται να ανοίξει ακόμη και αύριο.

Στην ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ επισημαίνεται ότι η Ελλάδα έχει προσλάβει τις Barclays, BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale για να οργανώσουν την έκδοση.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η άντληση 2,5 δισ. Ευρώ και παρά το γεγονός ότι η έκδοση ήταν προγραμματισμένη, είναι σαφές εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές, ότι στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να εκμεταλλευτεί τα χαμηλά επιτόκια που επικρατούν στην αγορά. Η εκτίμηση της απόδοσης είναι για επιτόκιο 1,8- 2% σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η προσέλκυση «καλών» επενδυτών που θα δώσουν το στίγμα της εμπιστοσύνης των αγορών στην Κυβέρνηση, είναι ο βασικός στόχος της έκδοσης. Ακόμα περισσότερα από ένα πολύ χαμηλό επιτόκιο. Η έκδοση είχε προετοιμαστεί εδώ και καιρό από τον ΟΔΔΗΧ καθώς η εκτίμηση είναι ότι παρά την πρόσκαιρη μικρή άνοδο των επιτοκίων, η βελτίωση των επιτοκίων θα συνεχιστεί, ελαφρύνοντας το βάρος του δανεισμού για την Αθήνα.

Αν σου άρεσε κάνε