Τα δάνεια των τραπεζών στο επίκεντρο της συνάντησης Γεωργιάδη με την ΕΕΤ

Τα δάνεια των τραπεζών στο επίκεντρο της συνάντησης Γεωργιάδη με την ΕΕΤ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 19:47 Δημιουργία 15/07/19, 19:44

Την πρώτη συνάντηση του με Ελληνική Ένωση Τραπεζών είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης γνωριμίας τα μέλη της ΕΕΤ - ο πρόεδρος του δ.σ. Γεώργιος Χατζηνικολάου, οι αντιπρόεδροι Κώστας Μιχαηλίδης, Βασίλειος Ράπανος και Γεώργιος Ζανιάς, ο πρόεδρο της ΕΕ Γεώργιος Αρώνης, και η γ.γ. Χαρούλα Απαλαγάκη - ενημέρωσαν τον υπουργό και τους υφυπουργούς, Γιάννη Τσακίρη και Νίκο Παπαθανάση, για τα κρίσιμα οικονομικά μεγέθη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ιδίως σε ό,τι αφορά την απορρόφηση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Αναφέρθηκαν, επίσης, σε βελτιωτικές κινήσεις στο υπάρχον πλαίσιο διάθεσης και αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων, οι οποίες μπορούν σημαντικά να επιταχύνουν τις χρηματοδοτήσεις μέσω των τραπεζών.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους προκειμένου να εντοπιστούν και να προταθούν λύσεις κοινού ενδιαφέροντος, με απώτερο σκοπό την επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης και τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Αν σου άρεσε κάνε