«Αβάντα» από τον Ρέγκλινγκ για το αφορολόγητο διαπιστώνουν στο ΥΠΟΙΚ

«Αβάντα» από τον Ρέγκλινγκ για το αφορολόγητο διαπιστώνουν στο ΥΠΟΙΚ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:57 Δημιουργία 16/07/19, 15:52

Την έντονη αισιοδοξία τους για την πορεία των οικονομικών διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς μετά και από τις σημερινές επαφές που είχε ο ΥΠΟΙΚ. Χρήστος Σταϊκούρας με εκπροσώπους των δανειστών στο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι εκφράζουν από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με σχετική δήλωση αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών, «τα πάμε καλά, γιατί το πάμε βήμα- βήμα» μετά την συνάντηση του κ. Σταϊκούρα με τον Ντέκλαν Κοστέλο της Κομισιόν.

Ο ίδιος επισήμανε με νόημα ότι, στην ομιλία του, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε κατ επανάληψη τον όρο «μειώσεις φόρων», κάτι που θεωρεί ενθαρρυντικό.

Για την αναφορά του κ. Ρέγκλινγκ περί διεύρυνσης της φορολογικής βάσης που συνήθως συνδέεται με την μείωση του αφορολογήτου είπε ότι αυτό το θέμα δεν ετέθη στις επαφές με τον επικεφαλής του ESM. Είπε ακόμη ότι η εν λόγω φράση μπορεί να σημαίνει διεύρυνση της βάσης μέσω - για παράδειγμα - του περιορισμού της φοροδιαφυγής.

Για το στόχο του προϋπολογισμού για το 2020 ο οποίος θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε ότι θα παραμείνει στο 3,5%. Και τούτο ανεξαρτήτως του τι θα επιδιώξει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες.

Επισήμανε επίσης ότι ξεκίνησε η αποστολή στοιχείων για το φορολογικό νομοσχέδιο και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Δεν απέκλεισε, τέλος, κατά την παραμονή των θεσμών στην Αθήνα, να υπάρξουν νέες επαφές.

Αν σου άρεσε κάνε