«Φρένο» και από τον Τζιαμαρόλι στη μείωση των πλεονασμάτων

«Φρένο» και από τον Τζιαμαρόλι στη μείωση των πλεονασμάτων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:23 Δημιουργία 16/07/19, 16:19

Ιδιαίτερα επιφυλακτικός για την πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ να προχωρήσει στη μείωση των στόχων για την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων εμφανίστηκε και επικεφαλής της αποστολής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) στην Ελλάδα Νικολά Τζιαμαρόλι,μιλώντας την Τρίτη στο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστή πορεία, τονίζοντας ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα του ESM και πως έχει μέχρι στιγμής επιτυχημένες εξόδους στις αγορές.

«Όλες οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη δείχνουν να πληρούνται, ωστόσο, υπάρχουν ρίσκα, τόσο εγχώρια όσο και διεθνή», σύμφωνα με τον κ. Τζιαμαρόλι, ο οποίος στάθηκε στο «πισωγύρισμα που είδαμε πρόσφατα» ως προς τις δεσμεύσεις της Ελλάδας απέναντι στους εταίρους. Σημείωσε δε ότι τις προεκλογικές νομοθετικές παρεμβάσεις της απελθούσας κυβέρνησης στήριξαν και ψήφισαν και τα υπόλοιπα κόμματα.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Η ανάπτυξη και η πρόσβαση στις αγορές είναι το ζητούμενο. Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα επιτύχει μακροπρόθεσμη ανάπτυξη», κατέληξε ο κ. Τζιαμαρόλι.

Αν σου άρεσε κάνε