Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει την «κατάργηση» ΣΔΟΕ και ΣΕΠΕ

Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει την «κατάργηση» ΣΔΟΕ και ΣΕΠΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:37 Δημιουργία 18/07/19, 18:33

Την παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσαν την Πέμπτη τα δημοσιεύματα με αναφορές στην κατάργηση ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ.

Σε σχετική δήλωση, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλο, τονίζει πως αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης είναι απαίτηση των Ελλήνων πολιτών.

Ακόμα, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ απαντά στον Τρύφωνα Αλεξιάδη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «επειδή αυτό δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον κ. Αλεξιάδη, την κ. Αχτσιόγλου και τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουμε τα εξής:

  1. Το ΣΔΟΕ και τα λοιπά ελεγκτικά σώματα (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας -Επιθεωρητές Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας) όχι μόνο δεν καταργούνται, αλλά ενισχύονται και αποκομματικοποιούνται. Αυτό θα γίνει με την κατάργηση της θέσης του μετακλητού προϊσταμένου γενικού ή ειδικού γραμματέα, προκειμένου να αποκτήσουν αυτά τα σώματα επιτέλους πλήρη ανεξαρτησία.
  2. Στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος που θα εισαχθεί στη Βουλή αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θεσμοθετούνται θέσεις Γενικών Διευθυντών που θα επιλέγονται με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία και θα προΐστανται των εν λόγω υπηρεσιών.
  3. Θα ηγούνται του ΣΔΟΕ και των λοιπών ελεγκτικών υπηρεσιών μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι από την ιεραρχία της δημόσιας διοίκησης, οι οποίοι θα λειτουργούν με πλήρη ανεξαρτησία και αμεροληψία στην άσκηση των καθηκόντων τους».

Όσον αφορά στο λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή, ο κ. Βεσυρόπουλος προέτρεψε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν λίγη υπομονή. «Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα αντιληφθούν τη διαφορά μεταξύ των δικών μας συγκεκριμένων δεσμεύσεων και των δικών τους ανεδαφικών, απραγματοποίητων υποσχέσεων», τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε